Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ...

Σκίτσο του Ινδού Vivek Thakkar

Ας ηρεμήσουμε, λοιπόν: οι απανταχού κυβερνήσεις (και, δη, της Ε.Ε.) καταδιώκουν ανηλεώς τους φοροφυγάδες και, σύντομα, θα προβούν σε εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη αναδιανομή του πλούτου. Όλα αυτά, χάρη στις άοκνες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (λέγε με "Κο(νο)μισιόν"), η οποία ανακάλυψε πως (και) στο Ελλαδιστάν υπάρχει πρόβλημα με το κόστος ζωής.

Στις φυλλάδες της προηγούμενης εβδομάδας δημοσιεύθηκε ο ετήσιος ισολογισμός (για το 2007) εσόδων - εξόδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκα και πέρσι και, ίσως καταντάει βαρετό, αλλά τα δεδομένα εξακολουθούν να με εντυπωσιάζουν: τη στιγμή που εκατομμύρια "κυρίαρχου λαού" πασχίζουν να πληρώσουν τους πάγιους λογαριασμούς για τη συντήρηση του οίκου τους, οι εν Ελλάδι σοσιαληστές (με αυτήν την ορθογραφία) ενθυλάκωσαν 25.216.921,54 ζεστά ευρώπουλα υπό τον τίτλο "κρατική χρηματοδότηση". Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι τσέπωσε τόσο το κυβερνών κώμα (με αυτήν την ορθογραφία) όσο και το "αριστερό" ζεύγος και η "λαϊκή" δεξιά.

Βέβαια, "στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος", ήτοι, τα γνωστά και μη εξαιρετέα "ευαγή σαράφικα ιδρύματα". Ωραιότατα αναλύει, εν προκειμένω, ο Στάθης Σταυρόπουλος.

Όμως, παρά τις αντιξοότητες, ο νεοέλλην προκαλεί εμπράκτως τη "Θεά Τύχη" και αλώνει τα (παντός καιρού) ανάκτορα του τζόγου. Άλλωστε, το (υπό κρατική ευλογία) παίγνιο αποτελεί και πεδίο άσκησης δημοκρατίας.

Επίσης, είμεθα μέγιστοι γλεντζέδες και θα το αποδείξουμε κατά το επερχόμενο τριήμερο (όπως και προ ολίγων μηνών). Άλλωστε, η φτώχεια θέλει καλοπέραση...

Όλα αυτά, τη στιγμή που το (χωρίς πατρίδα) κεφάλαιο έχει ξεχυθεί σε όλες τις γωνιές της οικουμένης επιζητώντας πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Ας αισιοδοξούμε, όμως: η φοροδιαφυγή θα παταχθεί και «(...) θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!» κατά πως λέγει και ο ποιητής...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα