Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ

Στην ιταλική πόλη Vicenza, μόλις 60 χιλιόμετρα δυτικά της Venezia, μεγάλες ιταλικές οικοδομικές επιχειρήσεις εργάζονται υπό αμερικανική εποπτεία, ανακαινίζοντας την υπάρχουσα (από τη δεκαετία του '50) βάση Ederle και βάζοντας τα θεμέλια για την επέκτασή της στο μικρό τοπικό αεροδρόμιο Dal Molin. Η βάση Ederle ήταν το ορμητήριο της αμερικανικής δύναμης "ταχείας ανάπτυξης" εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν, εκτελώντας το 2003 στο Βόρειο Ιράκ την μεγαλύτερη επιχείρηση ρίψης αλεξιπτωτιστών από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα σχέδια των Η.Π.Α. προβλέπουν την συγκέντρωση 5.000 στρατιωτών στις βάσεις Ederle και Dal Molin της Vicenza, καθώς εκεί θα μεταφερθούν και 1.800 πεζοναύτες που σήμερα σταθμεύουν σε βάσεις της Γερμανίας. Δημοσιεύματα, όμως, ανεβάζουν στις 8.000 το "προσωπικό", ενώ θεωρούν βέβαιη την ανάπτυξη πυραύλων στη Vicenza, όπως και τη μετατροπή της πόλης σε στόχο της ισλαμικής τρομοκρατίας. Υπολογίζεται πως οι εργασίες θα περατωθούν το 2011. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την "πυραυλική ομπρέλα" των Η.Π.Α. στην Τσεχία και την Πολωνία, προστίθενται στο σκηνικό της νεκρανάστασης του ψυχροπολεμικού εφιάλτη.


Η στρατιωτική βάση Caserma Ederle



Οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον "κεντροαριστερό" συνασπισμό που κυβερνά την Ιταλία με πρωθυπουργό τον Romano Prodi. Πρόσφατα, ο George W. Bush πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία και, φυσικά, στις 9 Ιουνίου εξέθεσε τις αξιώσεις του στον ιθαγενή τοποτηρητή / υποτακτικό του (δηλαδή, τον Prodi). Πέντε ημέρες μετά, ο Ronald Spogli (πρέσβης των Η.Π.Α. στη Ρώμη) ανακοίνωσε: «Οι Η.Π.Α. έλαβαν, εκ μέρους της σημερινής ιταλικής κυβέρνησης, τη γραπτή έγκριση που επιτρέπει την πραγματοποίηση του σχεδίου για τη βάση Dal Molin: τώρα ξεκινά το πρακτικό σκέλος του σχεδίου».





Τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η δουλοπρέπεια της γιαλαντζί "αριστεράς", τις βλέπουμε στις φωτογραφίες. Υποθέτουμε, όμως, πως πολλοί από τους διαδηλωτές υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της σημερινής κυβέρνησης - "να φύγει ο Berlusconi", ήταν ο βασικός στόχος. Άραγε, πως νιώθουν όλοι αυτοί τώρα που οι εκλεκτοί τους εκλεγμένοι συμπεριφέρονται όπως ο προκάτοχός τους; Τι μπορούμε να πούμε για την "αριστερά" της υποταγής, της συναίνεσης, του "ρεαλισμού" και των παραχωρήσεων;






Όσοι κατανοούν την ιταλική γλώσσα, μπορούν να απολαύσουν την άποψη του πολιτικώς δραστήριου κωμικού Beppe Grillo (www.beppegrillo.it):


1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Δεν κατάλαβα γρί,
αλλά τα κατάλαβα όλα!

Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2007 5:21:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα