Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΤΟ ΚΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Ό,τι δεν ελέγχει είναι προβοκάτσια. Ό,τι δεν καθοδηγεί είναι ανευθυνότητα. Το "κόμμα του λαού" (με την τεράστια περιουσία, όντας μία από τις επικερδέστερες επιχειρήσεις μαζί με την "Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.") και ο διαχρονικός του ρόλος. Από τις ανακοινώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την "Πανσπουδαστική" (φύλλο 8, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 1974) , έως τα εκάστοτε "πορίσματα" και συμπεράσματα για την ένοπλη αντιβία. Ας απολαύσουμε:



Οι "προβοκάτορες της Κ.Υ.Π."


ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΑΡΗΣ – ΦΛΕΒΑΡΗΣ 1974 – Αριθ. Φύλλου 8

«Σαν υπεύθυνη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σ’ όλο το σπουδαστικό κόσμο, τη νεολαία και το λαό τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέψουν, απ’ την αρχή της μεγαλειώδικης εκδήλωσης μας του Πολ/χνειου, τη πορεία και το περιεχόμενο της. Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολ/χνειου τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολ/χνειου τη Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γέλια και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν έτσι ν’ απομονώσουν το κίνημα μας και την εκδήλωση μας του Πολυτεχνείου απ’ το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης που δεν έχει τη συμπαράσταση του λαού, να ξαναχρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του «επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος» για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι αμερικανοί, η CIA και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλουν, ύστερα απ’ τη παταγώδη αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της λαϊκής πάλης και τη φοβερά επικίνδυνη για τη τύχη της εξουσίας τους ανάπτυξη των πιο σύνθετων αντιδικ/κων αγώνων του λαού ενάντια στη πρωτοφανή καθίζηση του βιοτικού του επιπέδου και τη φασιστική σκλαβιά. Απόφαση που ενισχυόταν σημαντικά και από την άσχημη τροπή που πήρε το Μεσανατολικό πρόβλημα για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και ειδικότερα του αμερικανικού, κάτω από τα πλήγματα του αγώνα των αραβικών λαών, καθώς κι απ’ την όξυνση των αμερικανοευρωπαϊκών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στον οικονομικό αλλά και το πολιτικοστρατιωτικό τομέα από αφορμή το Μεσανατολικό και απ’ το βάθεμα της οικονομικής κρίσης.

Το σχέδιο όμως, των Ρουφογάλη, Καραγιαννόπουλου, Παπαδόπουλου, CIA απέτυχε παταγωδώς. Το οργανωμένο φοιτητικό μας κίνημα δίνοντας τη πιο αποφασιστική μάχη του απομόνωσε και συνέτριψε τους προβοκάτορες. Η επίθεση του συρφετού των χαφιέδων και των ψευτοεπαναστατών που σαν τα κοράκια πολιορκούν χρόνια τώρα να διαβρώσουν τις αντιδικτατορικές, φοιτητικές ιδιαίτερα, δυνάμεις (όχι χωρίς επιτυχία πρέπει να ομολογήσουμε εκεί όπου η απειρία, ο ανυπόμονος υπερενθουσιασμός και ο κάλπικος υπερεπαναστατισμός τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες) βρήκε αντιμέτωπο το σπουδαστικό κόσμο που κράτησε σταθερά τη συνεπή χαραγμένη πορεία του.

Έτσι τα συνθήματα μας: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, 20% για τη Παιδεία, Κάτω η Χούντα, Έξω οι αμερικανοί, Εργάτες Αγρότες και Φοιτητές, Όλοι Ενωμένοι, Λαϊκή κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία έπνιξαν τις ψευτοεπαναστατικές κραυγές της ΚΥΠ και των χαφιέδων της που αιφνιδιαστικά είχαν προβάλει με πανό και με τη τραμπούκικη κατάληψη δυο μεγαφώνων, συνθήματα όπως: Κάτω το Κράτος, Κάτω η Εξουσία, Μάης του ’68 και είχαν πρωτοστατήσει σε κάποιες ανεδαφικές εκκλήσεις για άμεση λαϊκή επανάσταση και άμεση γενική απεργία».




...και οι "σκοτεινοί κύκλοι της ανωμαλίας"...

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Ναι, τα θυμάμαι αυτά τα γραφτά της Πανσπουδαστικής!
Εγώ μόλις είχα ξεκινήσει σπουδές στην αλλοδαπή.
Την ημέρα της ντροπής, ξενυχτάγαμε, ακούγαμε διάφορους σταθμούς, τηλεφωνούσαμε στην Αθήνα, καπνίζαμε και πίναμε καφέδες. Τα ξημερώματα βγήκαμε 5-6 άτομα απο το σπίτι μου και κατεβήκαμε στο σταθμό. Εκεί ήταν μεζεμένος όλος ο ελληνισμός της πόλης.
Είπαμε, ότι η Χούντα δεν θα ζούσε πια για πολύ. Και όμως χρωστάγανε να πουλήσουν την Κύπρο. Μόλις το κατάφεραν, μας φέρανε τον θείο, τον σωτήρα, τον εθνάρχη!
Γαμώ την ατυχία μου!
Απο κείνη τη βραδυά, δεν ξαναπήγα στην Ελλάδα για διακοπές, φοβόμουνα, ότι θα μπουζουριάζανε.
Εσύ τι λές για όλα αυτά; Εσένα το Πολυτεχνείο είναι ιστορία, όχι βίωμα.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007 8:03:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Σε ποιο κανάλι θα μιλήσει ο Λιόσα;
μπορείς να μου αφήσεις μήνυμα στο μπλόγκ μου σε παρακαλώ;

Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007 8:19:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα