Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Σκίτσο του Βραζιλιάνου Claudio Gomez



Ο Δημήτρης Παρούσης πραγματοποιεί, εδώ και λίγο καιρό, το όνειρο της ζωής του: να γυρίσει τον πλανήτη με τρόπο αντισυμβατικό και αντι-glamour (ήτοι, με την ιδιότητα του φιλομαθούς επισκέπτη και όχι με τα χαρακτηριστικά του ξιπασμένου τουρίστα που συλλέγει αντικείμενα για να επιβεβαιώσει το «ήμουν κι εγώ εκεί») και, μάλιστα, με πενιχρά μέσα.

Η Action Aid αυτοπροσδιορίζεται ως μια διεθνής φιλανθρωπική Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητική Οργάνωση). Ένας από τους τρόπους δράσης της οργάνωσης αυτής είναι να βρίσκει "ανάδοχους γονείς" οι οποίοι "υιοθετούν" παιδιά από χειμαζόμενες περιοχές της Γης και καταθέτουν χρηματικά ποσά (σε τακτά χρονικά διαστήματα) προς ενίσχυση των παιδιών αυτών.

Αρχές Δεκεμβρίου 2007, ο Δημήτρης Παρούσης βρίσκεται στο San Carlos Alzatate (στη Guatemala, μία από τις πλέον υποβαθμισμένες και πολύπαθες χώρες της Λατινικής Αμερικής). Προσπαθεί να εντοπίσει τη μικρή Floridalma Garcίa Hernandez, η οποία (μέσω της Action Aid) έχει "υιοθετηθεί" από Έλληνες. Το αποτέλεσμα δεν είναι ενθαρρυντικό. Λίγες ημέρες μετά, η έρευνά του αποφέρει καρπούς. Το επόμενο βήμα του είναι να επικοινωνήσει με την Action Aid. Του δίνουν κάποιες απαντήσεις (κυρίως αριθμητικά δεδομένα και λογιστικές πράξεις) κι εκείνος συγκρίνει τη διαφήμιση της οργάνωσης με όσα είδε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα