Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γιάφκα παπαγάλων...


Στις 3 Μαΐου 2010, λίγο μετά τις 21:15, 40-50 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και κατάφεραν να φθάσουν στο κεντρικό στούντιο όπου εκείνη τη στιγμή η Μαρία Χούκλη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο της Ν.Ε.Τ. Το πρόγραμμα διακόπηκε, αρχικά με διαφημίσεις και μετά τροποποιήθηκε μέσω μετάδοσης εκπομπών σε επανάληψη. Σε άλλο στούντιο, βρισκόταν η Διαμαντοπούλου (για συνέντευξη στην εκπομπή «Προσκήνιο» του καθωσπρέπει παπαγάλου Γιάννη Πολίτη)  μαζί με άλλους καλεσμένους και, μετά το τέλος της μαγνητοσκόπησης φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα. Τελικά από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 (στις 23:00) μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατήγγειλαν τη «συνωμοσία σιωπής των Μ.Μ.Ε. για τα κυβερνητικά μέτρα...» και το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, τονίζοντας ότι έτσι «διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία...». Φυσικά, η κρατικοδίαιτη και διορισμένη διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. καταδίκασε «τη βίαιη ενέργεια εισβολής και διακοπής του δελτίου ειδήσεων της Ν.Ε.Τ. ...». παρόμοια παρέμβαση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2008 από ομάδα καλλιτεχνών-δημιουργών, κατά τη διάρκεια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων και να ύψωσαν πανό με το σύνθημα «Σταματήστε να κοιτάτε και βγείτε όλοι στους δρόμους». Και τότε, οι βολεμένοι «σώφρονες» είχαν μιλήσει για «απολίτιστη και ανάρμοστη συμπεριφορά», αποσιωπώντας το αυτονόητο: πως η τηλεόραση είναι «δημόσια» (και όχι κρατική) όταν φιλοξενεί και τη φωνή των μονίμως αποκλεισμένων και όχι μόνο τις ξεδιάντροπες παπαρολογίες των αυθαίρετων εξουσιαστών και των πρόθυμων (και, ως εκ τούτου, αδρά αμειβόμενων με δημόσιο χρήμα) ψιττακών δημοσιορουφιάνων.



Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως η νέα διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε (προ 2 μηνών) πως είχε ήδη ξεκινήσει καταγραφή του προσωπικού και της εργασίας που προσφέρει καθένας, με σκοπό να εντοπιστούν αργόμισθοι και διπλοθεσίτες. Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα κατατεθούν (υποτίθεται) προς το τέλος του τρέχοντος μήνα. Επίσης προ διμήνου (4 Μαρτίου 2010), ο γενικός επίτροπος Επικρατείας Γεώργιος Σχοινιωτάκης ζήτησε (με 27σέλιδο έγγραφο που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης) τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου (τουλάχιστον για την τελευταία εξαετία) σε διευθυντές, μεγαλοστελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους όλων των φορέων (κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, ανεξάρτητων αρχών, ιδρυμάτων, Δ.Ε.Κ.Ο., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ., Ν..Π.Ι.Δ.) που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Στις προαναφερθείσες κατηγορίες ανήκει και η Ε.Ρ.Τ. αντικείμενα της εν λόγω έρευνας αποτελούν οι αποδοχές (εδώ υπάρχει ποοολύ «ψωμί»), οι συμβάσεις εργασίας και παροχής υπηρεσιών, οι προμήθειες, οι πολυθεσίες, εργαζόμενοι-συνταξιούχοι, κλπ. Στο έγγραφο ο Σχοινιωτάκης κάνει εκτεταμένη αναφορά στην Ε.Ρ.Τ. και, συγκεκριμένα, τονίζει ότι «ο διοικητής, τα στελέχη και ορισμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ (μεταξύ άλλων παρουσιάστριες εκπομπών, ειδήσεων κ.λπ.) ελάμβαναν και ίσως συνεχίζουν να λαμβάνουν αποδοχές μηνιαίως και ετησίως που υπερβαίνουν κατά πολύ (ενίοτε πολλαπλάσιες) αυτές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας...». παλαιότερα, στις 24.11.2009, με έγγραφό του προς την Ε.Ρ.Τ., ζητούσε εκτεταμένο έλεγχο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι ψευδεπίγραφο Ν.Π.Ι.Δ., αφού φέρει όλα τα χαρακτηριστικά Ν.Π.Δ.Δ., επιχορηγείται από το Δημόσιο, η διοίκησή της αναδεικνύεται από τον υπουργό, εποπτεύεται από το κράτος και απολαμβάνει πολλά κρατικά προνόμια...». Τότε, η κρατική τηλεόραση είχε δεχτεί να γίνει έρευνα μόνο για δύο τηλεοπτικές παραγωγές («Διονύσιος Σολωμός» και «Olympic Trophy»), κουκουλώνοντας κραυγαλέες περιπτώσεις χυδαίας σπατάλης όπως η εκπομπή «Στην υγειά σας» (κορόιδα)…. Τώρα;

Ετικέτες

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Το μόνο σχόλιο που μου ρχεται είναι να το κλείσουμε το ίδρυμα κοντα στο νερό, για να μείνουν άνεργοι οι νεροκουβαλητές στο μύλο της αντίδρασης, (Λόγια της δεκαετίας του 70).

Εχτές η σούπερ δημοσιγράφα με την πολύ τη μόρφωση, και με τις 350.000ετησίως, είπε ότι το Ευρω έφτασε στην ισοτιμία που είχε πριν 17 χρόνια με το δολάριο!!!! Τοοοση μεγάλη είναι αυτη η δημοσιογράφα που δεν ξέρει ότι το ευρώ δεν έχει κλεισει ούτε δεκαετία.

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010 11:07:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Ακριβώς! Αυτούς τους εξωνημένους παπαγάλους τους χρυσοπληρώνουμε για να αναμασούν την κυρίαρχη προπαγάνδα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αδρά αμειβόμενους είναι απλοί παρουσιαστές (χωρίς καμία ανάμειξη στη δημοσιογραφική έρευνα) και εισπράττουν έως και 250.000 ευρώ ετησίως, για να κάνουν κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ο κάθε απόφοιτος δημοσιογραφικής σχολής. Αντιθέτως, όσοι διεκπεραιώνουν τα "χαμαλίκια" είναι συμβασιούχοι με αμοιβές της πείνας και "ελαστικούς" όρους εργασίας...

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010 11:21:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα