Τρίτη 15 Μαΐου 2007

ΣΤΟΜΑΧΙΚΟΣ ΙΛΙΓΓΟΣ

Σκίτσο του Αργεντινού Joauίn Salvador Lavado (Quino)


«Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης εμφανιζόταν κατηγορηματικά αντίθετος στην εφαρμογή της και δήλωνε πως "καμία τάξη δεν μπορεί να αποφασίζει από μόνη της τις μισθολογικές αυξήσεις". Χθες όμως στη συνάντηση με τους εκπροσώπους δικαστών και εισαγγελέων- παρουσία Παπαληγούρα- υποχώρησε (...) οι μεν δικαστικοί λειτουργοί υποχώρησαν από τη διεκδίκηση αναδρομικών από το 2000 και θα λάβουν αναδρομικά αυξήσεις από το 2003, που θα τους χορηγηθούν σταδιακά σε ορίζοντα πενταετίας (...) η κυβέρνηση αποδέχθηκε να προχωρήσει στην κατάρτιση νέου μισθολογίου για τους δικαστικούς λειτουργούς, με βάση την απόφαση που είχε εκδώσει το Μισθοδικείο τον περασμένο Νοέμβριο υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου. Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για αύξηση έως και 61,3% στις αποδοχές των προέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, ώστε να εξομοιωθούν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών- αύξηση που με τη σειρά της θα συμπαρασύρει αναλογικά προς τα πάνω και τις αποδοχές των υπόλοιπων δικαστικών λειτουργών, αλλά και των βουλευτών, η αποζημίωση των οποίων επίσης συνδέεται με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου» ("ΤΑ ΝΕΑ", Σαββατοκύριακο 12-13 Μάη 2007).



«(...) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Γ.Κουρής, αύξησε και τα εισοδήματά του απ' τη βασική του δουλειά στο υπουργείο. Πριν από ενάμιση μήνα (23 Μαρτίου) αναπροσάρμοσε -με βάση τη δημοσιονομική πολιτική του 2007- και τις δικές του αμοιβές. Πλέον ο βασικός μισθός του ανέρχεται στα 4.092 ευρώ έναντι 3.686 που ήταν τον Μάρτιο του 2004 (ενώ σ' αυτά προστίθεται κι ένα ειδικό επίδομα του υπουργείου Οικονομικών, το ύψος του οποίου κυμαίνεται γύρω στα 3.000 ευρώ). Μια "ελαφρά" ώθηση προς τα πάνω πήραν, όμως, και τα λοιπά επιδόματα που τον αφορούν, όπως αυτά προσδιορίστηκαν με κοινή υπουργική απόφαση των Πρ. Παυλόπουλου και Π. Δούκα τον Δεκέμβριο του 2004: α) Επίδομα θέσης ευθύνης 350 ευρώ (έναντι 264 τον Μάρτιο του 2004) β) Πάγια αποζημίωση για απασχόληση χωρίς ωράριο 450 ευρώ (έναντι 208 επίσης προ τριετίας) γ) Έξοδα παράστασης (440 ευρώ) και έξοδα κίνησης (440 ευρώ) διατηρήθηκαν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το παρελθόν δ) Κι αφού πρώτα κατοχύρωσε σύνταξη (συμψηφίζοντας και τα χρόνια του στον Ο.Ο.Σ.Α.) και αυξήσεις για τον εαυτό του, πήρε και (υπερ)εξουσίες για να μοιράζει κονδύλια και σε άλλους. Από τις πρώτες υπουργικές πράξεις της "γαλάζιας" διακυβέρνησης ήταν η μεταβίβαση στον Γ. Κουρή της εξουσίας υπογραφής "με εντολή υφυπουργού" για τον καθορισμό αποζημίωσης μελών συλλογικών οργάνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (...)» ("Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 13 Μάη 2007).


Δύο πολύ χαρακτηριστικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλα (π.χ. σχετικά με την υπόθεση του άπορου κανακάρη του αρχιαρεοπαγίτη), δεν είναι όμως απαραίτητο. Οι ιθαγενείς γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τους ξεσκίζει καθημερινά (και, μάλιστα, χωρίς λιπαντικό), γνωρίζουν για την αποκαλούμενη Generation 700 (τους πλείστους όσους νέους πτυχιούχους που επιβιώνουν με όχι περισσότερα από 700 ευρώ μηνιαίως), έχουν ακούσει για το σκλαβοπάζαρο των "ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας" και την "ενοικίαση εργαζομένων" - άλλωστε, και τα τέκνα πολλών τα υφίστανται όλα αυτά. Όλα τα γνωρίζει ο "κυρίαρχος λαός", αλλά είναι μεγαλόψυχος και συγχωρεί. Και στην επόμενη υποχρεωτική - δικαιωματική ψηφοφορία θα πράξει το εθνικό του καθήκον: τα πρόβατα θα εκλέξουν τους κατάλληλους λύκους για να τα φυλάνε... Μπεεεε!!!



1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Δεν μπορώ να διαβάσω το κείμενο γιατί γελάω με την ατάκα.
Φάτε στρούμφ, κερνάει το κράτος!!!!

Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007 10:30:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα