Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΙ ΜΑΣ !!!

«Στρατηγέ μου, καλώς ορίσατε, ιδού ο στρατός σας!», αναφώνησε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, εν έτει 1948, απευθυνόμενος στον James Van Fleet.


Τον Νοέμβριο του 2004, ο δήμαρχος Καστοριάς Δημήτρης Παπουλίδης και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης
αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μετονομασία της πλατείας Βαν Φλητ σε πλατεία Μακεδονομάχων ως «ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας για την ενέργεια των Η.Π.Α. να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Στα μέσα Ιουλίου 2007 η προτομή του Van Fleet ξαναστήθηκε στην είσοδο της πόλης της Καστοριάς από την ελληνοαμερικανική οργάνωση A.H.E.P.A. και την Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς παρουσία του γενικού προξένου των Η.Π.Α.


Η περίοδος του Εμφυλίου Πολέμου (η επίσημη αστική "φιλελεύθερη" πλευρά χρησιμοποιεί τον όρο "εμφύλιος πόλεμος", ενώ στον αριστερό κόσμο έχει καταγραφεί σαν "Δεύτερο Αντάρτικο"), σφραγίστηκε εκτός των άλλων και με την πολιτική αστάθεια που επικράτησε στη χώρα, κυρίως την τριετία 1946 - 1948, όταν ακόμη ήταν αβέβαιη η έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έληγαν με νίκες των ανταρτικών δυνάμεων ή συνοδεύονταν από εντυπωσιακές επιθέσεις τους κατά μεγάλων πόλεων.

Μετά τα "Δεκεμβριανά" της Αθήνας και τις επί 33 ημέρες συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων (που συνεπικουρούνταν από ισχυρότατες βρετανικές δυνάμεις υπό τον στρατηγό Scobie) και των δυνάμεων του Ε.Α.Μ. - Ε.Λ.Α.Σ. - Κ.Κ.Ε., που οδήγησαν στην ήττα των τελευταίων, υπογράφεται, στις 12 Φεβρουαρίου 1945 η "Συμφωνία της Βάρκιζας", η οποία προέβλεπε τον αφοπλισμό των ανταρτικών δυνάμεων αλλά και την εξασφάλιση της ελεύθερης εκδήλωσης των πολιτικών φρονημάτων όλων των πολιτών. Στις 10 Δεκεμβρίου 1945 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Ρέντης, ανακοίνωσε, ότι ως τότε διώχτηκαν 80.000 άτομα του Ε.Α.Μ. – Ε.Λ.Α.Σ., για κατοχικά αδικήματα, από τα οποία 40.000 βρίσκονταν στις φυλακές, ως υπόδικοι ή κατάδικοι, ενώ υπήρχαν άλλες 48.000 δικογραφίες. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο απολογισμός της τρομοκρατίας, που είχε εξαπολυθεί τον πρώτο χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, ήταν 1.192 νεκροί, 6.413 τρομοκρατικές ενέργειες, 70.000 συλληφθέντες, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία κ.α.

Στις 31 Μαρτίου 1946 πραγματοποιούνται οι πρώτες μετά την απελευθέρωση βουλευτικές εκλογές και το Κ.Κ.Ε. καλεί τους οπαδούς του σε αποχή. Την ημέρα των εκλογών, ένοπλοι κομμουνιστές χτυπούν τον Σταθμό Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο, ενώ στις 5 Ιουνίου ανταρτικές ομάδες ενεργούν επίθεση κατά λόχου του στρατού, στην Ποντοκερασιά Κιλκίς και τον διαλύουν. Στις εκλογές πρώτο έρχεται το Λαϊκό Κόμμα του Στ. Γονατά που παίρνει 609.000 ψήφους και 205 έδρες, η Ε.Π.Ε. (Σ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Π. Κανελλόπουλος) πήρε 213.000 ψήφους και 68 έδρες, το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Θεμ. Σοφούλη 200.000 ψήφους και 48 έδρες και το Εθνικό Κόμμα του Ν. Ζέρβα 65.000 ψήφους και 20 έδρες. Αμέσως μετά τις εκλογές κορυφώνεται η δράση των ακροδεξιών παρακρατικών συμμοριών κυρίως στην ύπαιθρο και μέχρι τις 4 Μαΐου 1946 είχαν σημειωθεί 116 φόνοι, 31 τραυματισμοί, 114 βασανισμοί, 4 εμπρησμοί, 7 καταστροφές γραφείων.

Στις 28 Οκτωβρίου 1946 συγκροτείται το Γενικό Αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο νέος αυτός αντάρτικος στρατός άρχισε να σχηματίζεται με βάση τις ομάδες αυτές, αλλά και παλιά τμήματα του Ε.Λ.Α.Σ. και με πρωτοβουλία μελών και στελεχών του Κ.Κ.Ε. που βγήκαν στο βουνό. Τον Φεβρουάριο του 1946 (2η ολομέλεια της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.) ελήφθη η απόφαση για ένοπλη αντίσταση καθώς και για αποχή απ' τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της "νοθείας και τρομοκρατίας". Η πρώτη εκδήλωση του νέου αντάρτικου θεωρείται η επίθεση στο Λιτόχωρο, τον Μάρτιο του 1946 από "ομάδες καταδιωκόμενων". Μετά τη συγκρότηση του Γενικού Αρχηγείου, συγκροτούνται Αρχηγεία περιοχής (όπως Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ρούμελης) και η δράση του Δ.Σ.Ε. αρχίζει να απλώνεται πανελλαδικά.

Το φθινόπωρο του 1946 προετοιμάζεται "αλλαγή φρουράς" στη συμμαχική βοήθεια προς την Ελλάδα και στη θέση της Αγγλίας, που αντιμετώπιζε βαθιά οικονομική κρίση, ανέλαβαν οι Η.Π.Α., που δήλωναν ότι θεωρούν την Ελλάδα "ζωτικό χώρο για την ασφάλειά τους".

Στις 15 Φεβρουαρίου 1947 ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Ernest Bevin, ανακοίνωσε την αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα και στις 12 Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Harry Truman εξήγγειλε το περίφημο "δόγμα" του με το οποίο σηματοδοτήθηκε η ένταξή της Ελλάδας στην αμερικανική σφαίρα επιρροής και η έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα. Η ανακοίνωση του δόγματος αυτού, προήλθε μετά από επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Η.Π.Α.


Τον Δεκέμβριο του 1947 διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες οι οποίες, όπως όλα έδειχναν θα οδηγούσαν τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές σε μεγαλύτερη και πιο αποφασιστική σύγκρουση. Η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με στελέχη της μη κομμουνιστικής Αριστεράς, αποφάσισε (στις 3 Δεκεμβρίου 1947) να προχωρήσει στην ανακήρυξη προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Η δημόσια ανακοίνωση της δημιουργίας της και η σύνθεσή της ανακοινώθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 1947 από το ραδιοφωνικό σταθμό της "Ελεύθερης Ελλάδας" ταυτόχρονα με την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της νέας κυβέρνησης.


Η άμεση απάντηση της κυβέρνησης Σοφούλη - Τσαλδάρη στον σχηματισμό της προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης ήταν να θέσει στις 8 Ιανουαρίου 1948 και τυπικά εκτός νόμου το Κ.Κ.Ε., το Ε.Α.Μ. και την "Εθνική Αλληλεγγύη" με βάση το νόμο 509 / 1947 "Περί προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος". Από τις αρχές του 1948 οι Αμερικάνοι στην προσπάθειά τους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην νίκη του εθνικού στρατού εναντίον του Δ.Σ.Ε. έστειλαν κλιμάκιο αξιωματικών το οποίο με τον στρατηγό James Van Fleet στις 24 Φεβρουαρίου 1948 ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Η άφιξή τους σήμαινε την αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα με την ίδρυση της Μεικτής Στρατιωτικής ομάδας Συμβούλων και Σχεδιασμού (Joint U.S. Military Advisory and Planning Group - J.U.S.M.A.P.G.). Μέχρι το φθινόπωρο του 1948 τα μέλη της αποστολής είχαν φτάσει τους 450 αξιωματικούς, οι οποίοι πλαισίωναν τα επιτελεία των μεγάλων μονάδων του ελληνικού στρατού. Η πρώτη τους αποστολή είχε δύο στόχους: τον έλεγχο της διαχείρισης της αμερικανικής αποστολής της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και την εκπαίδευση των αξιωματικών του στρατού. Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 1948 παραδόθηκε στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός πολεμικού υλικού - οπλισμού παντός τύπου. Μεταξύ του οπλισμού ήσαν και τα γνωστά Μπαζούκα με τα οποία ο ελληνικός Στρατός εξουδετέρωσε τα πολυβολεία του Δ.Σ.Ε.

Ενώ ο αγώνας του Δ.Σ.Ε. συνεχιζόταν σ' όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πολλά νησιά (Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη), τον Απρίλιο του 1949 γίνεται δεύτερος ελιγμός, από το Βίτσι, πάλι στον Γράμμο. Έχουν προηγηθεί η νικηφόρα επίθεση στο Μάλι-Μάδι (Σεπτέμβριος 1948) και η ήττα στη Φλώρινα (Φεβρουάριος 1949). Τον Αύγουστο του 1949 η τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία κλείνει τα σύνορά της για τους αντάρτες και τους "ξεκόβει" από τις εφεδρείες τους. Τον ίδιο μήνα οι κυβερνητικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Γράμμο και το Βίτσι, τα ηττημένα τμήματα του Δ.Σ.Ε. περνούν στην Αλβανία και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Στις 25 Αυγούστου 1949, στις 5.30 το πρωί, ο στρατός άρχισε την τελική επίθεση στο Γράμμο. Η αντίσταση των ανταρτών υπήρξε σκληρή αλλά μάταιη. Στις 26 Αυγούστου, η IX μεραρχία υπερκέρασε τη γραμμή άμυνας των ανταρτών και εισχώρησε στα μετόπισθεν κατά μήκος των αλβανικών συνόρων. Στις 28 Αυγούστου, αρχίζει η σύμπτυξη των ανταρτικών δυνάμεών και η υποχώρησή τους προς την Αλβανία. Στις 29 προς 30 Αυγούστου, με την πτώση και του υψώματος Κάμενικ τελειώνει ουσιαστικά ο Εμφύλιος Πόλεμος.

Προφανώς, ο Van Fleet (και, κατ' επέκτασιν οι Η.Π.Α.), είναι για κάποιους ο ήρωας και σωτήρας που τους έδωσε την ευκαιρία (ισοπεδώνοντας τον Γράμμο με βόμβες napalm) να επανδρώσουν το μετεμφυλιακό τρομοκράτος της σκληροπυρηνικής δωσιλογικής ακροδεξιάς και να εξουσιάσουν παρασιτικά για δεκαετίες ολόκληρες. Όμως, για πολύ περισσότερους, υπήρξε ένας ένστολος δήμιος ο οποίος εισέβαλε σε ξένο χωράφι και το κατέστησε στέρφο. Οι "τοπικοί άρχοντες" της (κατά παράδοση δεξιάς) Καστοριάς δεν το έλαβαν αυτό υπ' όψιν τους ή (ακόμη χειρότερα) ακριβώς γι' αυτό θέλησαν να προκαλέσουν;

Αντί επιλόγου, αντιγράφουμε από την "Ελευθεροτυπία" (Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007): «Το όνομα της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Ηλέκτρας Αποστόλου δεν θέλουν για τη σημερινή οδό Ελπίδος, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του 6ου διαμερίσματος του συνδυασμού "Αθήνα, πόλη της ζωής μας" του Νικήτα Κακλαμάνη και απέρριψαν την πρόταση των συμβούλων της "Ανοιχτής Πόλης", οι οποίοι και κάνουν την καταγγελία. Η Αποστόλου είχε συλληφθεί στις 25 Ιουλίου 1944 και είχε βασανιστεί μέχρι θανάτου από τις ναζιστικές αρχές κατοχής στο κτίριο της οδού Ελπίδος 3, το οποίο στέγαζε τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας. Στη συνεδρίαση του διαμερισματικού συμβουλίου μίλησε και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος όμως δεν εισακούστηκε από την πλειοψηφία».



Γιάννης Καλαϊτζής ("Ελευθεροτυπία", Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007)

10 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Αυτή είναι η μεγάλη τραγικότητα του έλληνα. Κάθε φορά που σηκώνει το κεφάλι του, κάποιοι τον καπελώνουν.
Επανάσταση κατά των Τούρκων κάναμε, οι κοτζαμπάσηδες μας καπέλωσαν, Αντίσταση κάναμε, την εξουσία σφετερίστηκαν οι δοσίλογοι,
Αντάρτικο κάναμε και μας σφάξανε. Όσοι πρόλαβαν κατέφυγαν στην πρώην και κει προδομένοι βγήκαν.
Εδώ είναι που βραχυκυκλώνομαι, ποια ανατροπή θα πετύχει; όταν τόσες και τόσες πήγαν στράφι;
Έφταιγε ο Ζαχαριάδης που παρέδωσαν τα όπλα. Αλλά μόνο ένας ήταν; Οι άλλοι τί κάνανε, όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση;

Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2007 7:22:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Για το άρθρο της ελευθεροτυπίας δε σχολιάζω καθώς αποτελεί τραγικό στοιχέιο των τάχα δμηοκρατών ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε νεκρούς εκτός αν μπορούν να κλέψουν καμία ψήφο.

Σχετικά με το κείμενό σου ομολογώ ότι είναι πολύ, αλλά εντυπωσιάστηκα από το ότι από ένα τυχαία πρόσωπο κάθισες κι έγραψες για όλα τον εμφύλιο.

Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2007 8:15:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Slavs Steal Saints & Soil Nancy Pullus, Romeo, MI 48065 supenelahepa@yahoo.com

My grandaddy punched the Russian archbishop Tihon who wanted to take over
our Brooklyn church. Because the Russian Caesar gave them money, most Greek
churches belonged to him until Lenin tried to sell them for cash. So we
formed masonic self help societies (which became AHEPA) to own the churches
as private chapels so the Russians could not have them. This is why the
goats must be obedient to AHEPA and not the other way around. The KKK canard
was invented by Iacovous so he could snuggle with the Market Looting Koon,
because the Greeks and Jews were slave traders in Catholic New Orleans, which
is why David Duke is Catholic. Greeks fought with Confederates but Russian
commies fought for northern aggression. The finest slave traders were Benaki
of Louisiana and Lehman of Alabama which is how GrecoRoman Venetian noble
Benaki built the New Orleans church and the Athens museum. Russia never
wanted a free Greece, just a Russian Greece like they did to Armenia.
Russian secretary of state Nesselrode sent bishop Uspensky to make Antioch
speak Arab. They failed in Jerusalem but as you see they still don't give up.
Assad & Saddam's party was invented by their Michel Aflaq in order to spread
Slavocommunist domination. In 1845 Moscow provost Masagieff invented Pan
Slav Macedonia and their ambassador Ignatieff tried to implement it at St
Stefanous thirty years later. Russians shriek that we practice "Heresy of
Phyletism" but this refers to Pan Slavocommunists trying to have their way
with poor north Greeks back then. At Berlin, in 1875 the West saved Greece
from Russian domination. Greeks are always West, never East! These charter
revisions want us to dissolve AHEPA and become part of
http://www.OrthodoxFellowship.org/ under http://www.SCOBA.us/ but Popandrew
Spyridons want us to become part of http://www.sae.gr/. The RICO law was
designed to protect us against such racketeering by both sides. Look into
the backgrounds of all the Greek pro Russian goats and you will find
communists who fled here from Metaxous. Most Greeks don't understand that
the Russian Church was always communist and always believed in this Obshchina
peasant commune. In fact, their false proof of Macedonia being Slav is that
there were Obshchinas in Greece. The Russians make the Holy Greco Roman
Palioloques look evil because they crucified them at Florence Ferrari. There
was this usurper called Candacouzinous, with his chief goat, Greg
Palamous. You don't read good things about them in old Greek books, but the
Russians make them look like good guys, and our goats try to sell them to us.
They, not the Crusaders, were the ones who let the Turks into Constantinople
because they used Turk and Slav mercenaries to take power. They first took
Salonica in 1342 as the "Zealots" who set up an Obshchina and killed all the
rich folks so the Russians could take over Greece. You have to know what the
monks are all about. The black goats defeated the white goats because of the
Iconaclasts. Someone should tell these moslem commie ayatollas that real
priests don't have beards and that men wear pants. Monk theology comes from
the dualist Zoroastrians, just like the Sufi Dervish Turks and the Buddhist
monks. Alexander the Great crushed the Russian Magog near Persia. Confucian
family values are equally repulsed by the same Zoroastrian monastic
homosexual abomination of the Buddhists. Real priests are good at baseball
and American football and not sissy games like basket and socker. The black
goats have always been agents of the Slavs. This is why the junta cracked
down on Athos, which had become a soviet spy nest and homosexual bordello and
Iacovous banned monasteries from America. Slavs and Celts are homosexual
white booze niggers unlike Greco Romans. Ain't be no Greco Roman booze
niggers, but Russian national poet, Putkis, was part nigger. The black goats
freely cooperated with the Sufi Dervish Turks, this is why every Greek
government, right or left, keeps taking away goat lands. Thanks to my college
grown friend Suzie Cocas for helping me make this edition more righteous.

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007 12:48:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Αγαπητή ange-ta, δε διαφωνώ με όσα γράφεις, αλλά νομίζω πως προβάλλεις μόνο τη μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη συνοψίζεται σε αυτό που επίμονα επαναλαμβάνω και ονομάζεται "ατομική / προσωπική ευθύνη". Μιλάς για τη "(...) μεγάλη τραγικότητα του έλληνα. Κάθε φορά που σηκώνει το κεφάλι του, κάποιοι τον καπελώνουν.". Αναφέρεις ως παράδειγμα την Επανάσταση κατά των Τούρκων την οποία καπέλωσαν οι κοτζαμπάσηδες. Σου υπενθυμίζω πως, ευθύς αμέσως με τον ξεσηκωμό τους, οι Έλληνες οργανώθηκαν στα τρία ξενοκινούμενα κόμματα (Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό) και, εν έτει 1823, ξέσπασε εμφύλιος. Όποιος κι αν ήταν ο ρόλος των μεγάλων δυνάμεων της εποχής (διαίρει και βασίλευε), οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθύνης διότι ασμένως έπαιξαν τον ρόλο της μαριονέτας και του "προστετευόμενου". Το ίδιο ισχύει και για την Αντίσταση κατά των ναζί: όσο κι αν ακούγεται απεχθές, Έλληνες ήταν οι δοσίλογοι, οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι μαυραγορίτες, οι... Έλληνας και ο Ζαχαριάδης. Η εύκολη και ανώδυνη λύση είναι να επιρρίπτουμε το σύνολο της ευθύνης στους "κακούς και αδίστακτους ξένους". Δεν είμαστε ο περιούσιος λαός - κανένας λαός δεν είναι. Η επιβολή επιτυγχάνει εκεί όπου η αντίσταση είναι ανεπαρκής. Αναρωτιέσαι ποια ανατροπή θα πετύχει. Αν δούμε το ζήτημα εμπειρικά (βάσει των όσων έχει καταγράψει η Ιστορία), μάλλον καμία. Ό,τι ανατρεπτικό συμβαίνει έχει βραχυπρόθεσμα και βραχύβια οφέλη και η αιτία είναι απλή: οι άνθρωποι διακατεχόμαστε, κυρίως, από ταπεινές προθέσεις και η συμπεριφορά μας βασίζεται σε ατομιστικά και οφελιμιστικά κίνητρα.

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007 6:30:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger cropper είπε...

>> Ό,τι ανατρεπτικό συμβαίνει έχει βραχυπρόθεσμα και βραχύβια οφέλη και η αιτία είναι απλή: οι άνθρωποι διακατεχόμαστε, κυρίως, από ταπεινές προθέσεις και η συμπεριφορά μας βασίζεται σε ατομιστικά και οφελιμιστικά κίνητρα.<<

Συμφωνώντας απόλυτα (καλά, θα γίνει μονότονη αυτή η ταύτιση) με το παραπάνω σχόλιο του alterapars, που δεν αφορά μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά την παγκόσμια και πριν αρχίσει η αισιοδοξούσα (και γι' αυτό αξιοζήλευτη και "φέρελπις") ange-ta τις ενστάσεις της, να συμπληρώσω ότι ταπεινές προθέσεις και ατομικιστικά κίνητρα επικρατούν, τουλάχιστον, ως η κοινή συνισταμένη της ιστορίας των ανθρωπίνων κοινωνιών.
Η επιχειρηματολογία, λοιπόν, που βασίζεται στις ατομικές εξαιρέσεις ή στις ατελέσφορες μειοψηφίες, δεν επαληθεύεται. Επαληθεύεται από τη μια μεριά η συμφεροντολογία και η παλιανθρωπιά κι από την άλλη το "λάθος", το οποίο σε τελευταία ανάλυση, πάλι στο ατομικό συμφέρον (και κάποιες φορές στην βλακεία) οφείλεται. Επαληθεύονται και οι αιωνίως χαμένες ευκαιρίες.

Το βασανιστικό ερώτημα είναι "τί κάνουμε;" Και η απάντηση, δυστυχώς, είναι "Τίποτα, δηλαδή ότι κάναμε πάντα: Άμυνα, είτε με σκοπό την αμφισβητούμενη σωτηρία της ψυχής (!) είτε άσκοπα, απλώς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς."

Το ότι ελπίζω, γενικώς, δεν είναι κάτι που μπορώ να ομολογήσω, πριν καταλάβω το γιατί. (Ας ελπίζω από μέσα μου, μη μου χαλάσει το ιματζ).

Έκανα σχόλιο μακρύ. Συγνώμη (ο ανώνυμος έκανε πιο μακρύ.)

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007 3:15:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Ο "ανώνυμος" (ανήκων στη μασονική οργάνωση των ελληνοαμερικανών γενίτασρων, A.H.E.P.A.), μέσω της προσπάθειάς του για φαιά προπαγάνδα τύπου ψυχροπολεμικής εποχής (εκτενείς αναφορές στο "εβραιοκινούμενο" κομμουνιστικό κίνημα και στον "από βορρά κίνδυνο"), αποδεικνύει τη διαρκή παρακούθηση του διαδικτύου από τους επαγρυπνούντες "θεματοφύλακες της τάξης" και τις συνωμοσιακές τους εμμονές. Τρικυμία εν κρανίω...

Κυριακή, Αυγούστου 05, 2007 1:28:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Χμμ........

Τρίτη, Αυγούστου 07, 2007 9:30:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Περσο-Ρωσσικών Ρίζων Αποπείρων Μακεδονίας

330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους
Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας.
Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των
Πέρσων, ατμομπανιαρισταί ελαφοβοσκοί, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον
πλήγμα όχι μόνον του Ελλινισμού αλλά και του πολιτισμού.

866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ
αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι
ανατολήται Πλατωνικοί Χρυστωμισταί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί
νίκησαν τους Αριστοτελιανούς Καπαδωκιαστάς λευκούς μετα πτώση ικονοκλασμού.

1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον,
θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο
μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον
κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.
Η αστική νοοτροπία είναι η ρίζα του ελλινικού πολιτισμού. Τιουτοτρόποως
διεκδικώντες του συγγενοκεντρικού χοριάτικου φυσιολατρισμού είναι
σλαβόσποροι οποίοι πρέπει να υπαστούν διωγμό δια την σωτηρία του ελλινισμού.

1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην
σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτοραν
Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να
υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345.
Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την
ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις
πράκτορες κουμουνισμού. Ο ησθχαζμός είναι παραίσθηση ταχυπνοήας. Τα
σοσιαλιστικά μέτρα που επίβαλαν εις την κυβέρνιση κατέστρεψαν από μεσα
το Βυζάντιο. Το 1584 Ανατολόφρονοι σφάζουν Πατριάρχη Λούκαρη και
διώκουν Καλβινιστάς Μελανκθόν Βιτεμβούργης οποίοι ήθελαν να μας σώσουν
από τούρκους.

1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού
κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδη
(Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστριαν),
προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον
Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και
Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής
Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν
ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και
τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν της Αντιοχείας οποιοι
τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Στρέφων πρως ταις
Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως
παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια
να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα
αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του
Σαδδάμη και Ασσάδη.

1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του
Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου
δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών,
ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ,
κατάγωγος οποιου τωρα διεκδικεί Καναδική προθυπουργεία. Τωρα
διασρέφουν το συνοδικό ανάθεμα κατα φυλετισμό εναντίον δισποράν.
Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και
εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων ουδέν ασπάζων τον δαιμονικών περσογεννής
ησυχασμόν.

1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου
Στεφάνου (προκύπτρων σημερινών Σλαβο Σκοπιανών) δι ης δημιουργείται
Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλάμβων Θεσσαλονίκην) έργον εξ ολοκλήρου του
Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες
το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους
ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο
Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα
πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως
νεολέας. Το 1937 ο Στάλινας εκτοπίζει 285 χιλ ελληνορώσσους εις
Αρχάγγελον και Σιβηρίαν και τους σφάζει. Οι μαύροι τράγοι αναγκάζουν
ακόμι Μεταξά και χούνταν να ασπασθούν σοσιαλιστικάν μέτραν.

Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2007 11:59:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

πυρκαγιά πυρκαγιά
στα μοναστηριά
και στα ξανθά μαλλιά
και γαλάζια ματιά
να γλιτώσουμε σκλαβιά
απο την σλαβοκουμουνιά

Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2007 12:09:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Ο ψυχάκιας μασόνος - γενίτσαρος συγγράφει μεγαλεπίβολο ιστορικό πόνημα σε μια εκδοχή της ελληνικής (;) Ναυτία...

Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007 5:35:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα