Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΜΗΝΥΣΩ ΠΩΣ...


Η είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στη ρουμανική εφημερίδα "Evenimentul Zilei" κι έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου: Ο Mircea Pavel, 40 ετών, ο οποίος εκτίει ποινή 20ετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία, υπέβαλε μήνυση κατά του «ονομαζόμενου Θεού, που κατοικεί στους ουρανούς και εκπροσωπείται στη Ρουμανία από την Ορθόδοξη Εκκλησία» κατηγορώντας τον για «αισχροκέρδεια, κατάχρηση της εμπιστοσύνης και διαφθορά». Η εισαγγελία της πόλης Timisoara απέρριψε το αίτημά του, με το αιτιολογικό πως «ο Θεός δεν υπόκειται στο Δίκαιο και δεν έχει διεύθυνση».


Αναλόγου περιεχομένου είδηση, δημοσιεύτηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (23.09.2007): «"Τα πήρε" με τις τόσες θεομηνίες ένας αμερικανός γερουσιαστής κι έκανε μήνυση στον Θεό! Το ακόμα καλύτερο είναι ότι η μήνυση του γερουσιαστή της Nebraska Ernest (Ernie) W. Chambers έγινε δεκτή από το δικαστήριο! Λόγω της αδυναμίας του κατηγορουμένου να παρευρεθεί στη δίκη, το δικαστήριο θα μπορέσει να καλέσει τους εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών να καταθέσουν για λογαριασμό του. Ο Chambers δεν είναι τόσο τρελός, όπως ίσως φαίνεται. Εκλέγεται στη Γερουσία από το 1970 και είναι γνωστός ως "προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων". Είπε ότι επέλεξε αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί σε μια απαράδεκτη δικαστική απόφαση, όπου σε μια δίκη για βιασμό απαγορεύθηκε η χρήση των λέξεων "βιασμός" και "θύμα". "Ηθελα να αποδείξω ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν μήνυση στους πάντες, ακόμα και στον Θεό", λέει ο γερουσιαστής».


Λέω να ζητήσω να ασκηθεί ποινική δίωξη (για εσχάτη προδοσία, σε βαθμό κακουργήματος) εις βάρος κάποιων εκατομμυρίων ψηφοδοτών (οι οποίοι, με τις ενέργειές τους μετατρέπονται σε ψοφοδότες και διασπείρουν παντού τον εσωτερικό τους θάνατο) προσφάτως δρώντες...

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger cropper είπε...

Μη γίνεσαι δικομανής, μπρε.
Άκου ποινική δίωξη κατά εκατομμυρίων.

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι καλή ιδέα. Αν όλοι οι ψηφοδότες είναι κατηγορούμενοι, δεν θα βρεθούν μάρτυρες υπεράσπισης. Θα τους κλείσουμε μέσα ούλους.

Και μετά, ακολουθεί η υπέρτατη μήνυση. Κατά της Δικαιοσύνης, που απήγαγε τον εαυτό της.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 9:41:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Οποία τρυφερότης, να μηνύεις τον Θεό!!!
Αφήνεις τους ανθρώπους εκτός και αθώους.
Τους απαλλάσεις!
ή κάνω λάθος A. + C. ?

Α. σου ξέφυγε το πρώτο κομάτι του ποστ σου!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 7:05:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Εχω μια απορία με τους θεσσαλονικείς.

Θα την διατυπώσω εν καιρώ...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 7:06:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

κάνω πολλά σχόλια, για να μοιάζω σαν την άνοιξη που έρχεται, έτσι μου είπε ο μεσόκοσμος και το ασπάστηκα άρδην!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 7:07:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Τα χελιδόνια μου έφυγαν, αλλά περασαν να μου πουν καλημέρα εχτές!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 7:08:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα