Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΤΣΙΜΠΛΙΑΣΜΕΝΟΙ...

Τον Φεβρουάριο του 2006, υπήρξε η μεγάλη αναταραχή με τα 12 σκίτσα που είχε δημοσιεύσει η Δανική εφημερίδα Jyllands - Posten. Παλαιότερα (1988), ο συγγραφέας Salman Rushdie είχε καταδικαστεί σε θάνατο (με ιρανικό φετφά) και, έκτοτε, ζει κρυμμένος στην Αγγλία. Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο εικονιζόμενος 61 ετών Σουηδός ονομάζεται Larsh Vilks, είναι σκιτσογράφος και, τις τελευταίες ημέρες, επικηρυγμένος από την Al Qaeda. Ο Vilks δεν είναι κάποιος τυχαίος εικονογράφος της σειράς: είναι διδάκτωρ στις γραφικές τέχνες, εργάστηκε στην Εθνική Ακαδημία Τεχνών στο Όσλο της Νορβηγίας (1988-1993) και δίδαξε θεωρία της τέχνης στην Εθνική Ακαδημία Τεχνών στο Bergen της Νορβηγίας (1997-2003). Την προηγούμενη Κυριακή επέστρεψε στη Σουηδία από τη Γερμανία και, αμέσως βρέθηκε υπό την ασφυκτική προστασία της αστυνομίας. Εγκατέλειψε το σπίτι του («με άφησαν απλώς να πάρω μερικά ατομικά μου είδη», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη) και ζει, άγνωστο πού, φρουρούμενος όλο το 24ωρο. Προς τι όλη αυτή η κινητοποίηση; Την Κυριακή, ο ηγέτης της Al Qaeda στο Ιράκ, Αμπού Ομάρ αλ-Μπαγκνταντί, τον επικήρυξε λέγοντας: «Ζητάμε τη δολοφονία του Λαρς Βιλκς που τόλμησε να προσβάλει τον προφήτη μας». Η αμοιβή που προσέφερε για το κεφάλι του είναι 100 χιλιάδες δολάρια, τα οποία θα αβγατίσουν σε 150 χιλιάδες «αν τον σφάξουν σαν αρνί». Άλλες 50 χιλιάδες δολάρια θα πάνε στον πιστό που θα σκοτώσει τον διευθυντή της εφημερίδας «Nerikes Allehanda».



Το επίμαχο σκίτσο του Larsh Vilks, το οποίο απεικονίζει το κεφάλι του Μωάμεθ σε σώμα σκύλου. Το σκίτσο δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου στην εφημερίδα «Nerikes Allehanda» ενώ, προηγουμένως, οι γκαλερί της Σουηδίας είχαν αρνηθεί να το φιλοξενήσουν. Οι μωαμεθανοί θεωρούν τον σκύλο βρώμικο ζώο και, συν τοις άλλοις, η θρησκεία τους απαγορεύει κάθε απεικόνιση του προφήτη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο οδηγεί στην ειδωλολατρία. Ας δούμε και κάποια χαρακτηριστικά video που κυκλοφόρησαν στο Internet.

















2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

καλημέρα Alterapars,

τα βιντεα συγκλονιστικά!

Μεγάλο θέμα το ισλάμ. Ο καθρεύτης του κόσμου μας. Αν ο Μπούσ και τα υπόλοιπα καθάρματα βλέπανε τη φάτσα τους σ ένα μαγικό καθρεύτη, θα βλέπανε τη χειρότερη όψη του ισλάμ.
Στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες συγκεκριμένα, βλέπεις μισές μουσουλμάνες και μισές μη μουσουλμάνες, χριστιανές ή ότι άλλο. Ντυμένες οι περισσότερες με μαντύλες και τώρα αισχάτως με τσαντόρ.
Αλλά υπάρχει ανοχή, από τη δύση για να μπορει να συμεχίζει τα βρώμικα επιχειρησιακά της σχέδια.
Εχω κάνει και γω μερικά ποστ για το ισλάμ. Και μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύεις εδώ, τις έχω αναρτήσει και σε δικά μου ποστ.

Για μας τις γυναίκες, άλλη μία κόλαση!

Τις προάλλες πέρναγε μια νεαρή όμορφη γυναίκα με μαντύλα έξω απο το γραφείο μου. Την άρπαξα και άρχισα να τις τα σέρνω. Το μόνο που μου είπα, ήταν: "είμαι μουσουλμάνα" σε μια μισάωρη διάλλεξη από τη μεριά μου , μόνο αυτό μου είπε.

πολύ πολύπλοκος και άσχημος έχει γίνει ο κόσμος μας.

Γιατί δεν κάνεις μια αρχειοθέτηση με τις ετικέτες;
Ετσι είναι εύκολο να βρίσκεις ποστ με την ίδια θεματολογία. Κάνει το μπλόγκ πιο χρήσιμο.

καλή Κυριακή, όση απομένει

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007 11:57:00 π.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Condemn the decrees issued for students of Isfahan University!



In recent weeks a few student activist from Isfahan University were harassed by Islamic Republic. This includes a number of summoned students or those who were dismissed by the Disciplinary Committee.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007 1:27:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα