Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Η φωτογραφία είναι μέρος ολοσέλιδης διαφήμισης μεγάλου παιχνιδοκαταστήματος (το οποίο, "φέρνει το Πάσχα") σε ημερήσια εφημερίδα. Εικονίζονται έξι (6) λαμπάδες, συνοδευόμενες (βεβαίως-βεβαίως) από δελεαστικά "καλούδια". Βέβαια, το βασικό προϊόν δεν είναι η πασχαλινή λαμπάδα - τα πιτσιρίκια θα ενδιαφερθούν, κυρίως, για τα παρελκόμενα "δώρα". Οι τιμές των προπαγανδιζόμενων προϊόντων κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ (χλιδάτη ανάσταση θα κάνουν οι μπόμπιρες). Έχουμε και λέμε, λοιπόν: α) λαμπάδα "τάδε", συλλεκτική έκδοση (!!!), β) λαμπάδα "Barbie" (για ορθά πρότυπα;) γ) λαμπάδα "Music Star" (για μουσικόφιλους;) δ) λαμπάδα συνοδευόμενη από πατίνι (συμβολικό;) και ποδοσφαιρική φανέλα με την επιγραφή "παικταράς" στην πλάτη (εν όψει του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος) ε) λαμπάδα με δώρο D.V.D. (για τους εκκολαπτόμενους λάτρεις της 7ης τέχνης;) και, στ) λαμπάδα - ταμειακή μηχανή (για μελλοντικούς επιχειρηματίες ή, λογικότερα, «όσο και να προσπαθήσετε, ταμίες σε πολυκατάστημα θα καταλήξετε»).

Έγραφε προ ετών ο Στάθης Σταυρόπουλος ("Ελευθεροτυπία" 12.12.2003): «Ζοφερός καιρός και μυστήριες μέρες... Στα ραδιόφωνα κυκλοφορεί διαφήμιση των Τζάμπο μπεμπέ (ποιων άλλων;) που προσπαθεί να περάσει το "μήνυμά της" μέσω των κοπράνων (!!) και της οσμής τους (!!!), γνωστού τηλεαθλιοαθλητικοσχολιαστή - επίσης της πιτυρίδας του, άτινα προτείνει για κουραμπιεδόσκονη (να μην ξαναφάμε ποτέ κουραμπιέ) και δεν συμμαζεύεται... Ζοφερά πράγματα, κακόγουστα (...)».

Η εικονιζόμενη διαφήμιση εκπορεύθηκε από άλλο παιχνιδοκατάστημα, αλλά η πρακτική συνίσταται πάντα στην αιώνια γκεμπελίστικη προπαγάνδα και την ανηλεή πλύση εγκεφάλου: «Θα τους βομβαρδίσουμε αλύπητα, θα τους πείσουμε για τη χρησιμότητα των εμπορευμάτων μας, θα τους κάψουμε τον εγκέφαλο (τώρα, που είναι ακόμη απονήρευτα) και θα μπουν από μόνα τους στη σειρά - τα πρόβατα του μέλλοντος».

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Καλή Ανάσταση

Σάββατο, Απριλίου 26, 2008 9:50:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα