Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ANDY MERRIFIELD

Ο Andy (Andrew) Merrifield γεννήθηκε στο Liverpool το 1960. Επί μία δεκαετία, δίδασκε γεωγραφία σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και των Η.Π.Α. και είναι ο συγγραφέας βιβλίων όπως το "MetroMarxism" και το "Guy Debord"


Κάποια στιγμή, ο Merrifield μπούχτισε από τη ζωή στις πολύβουες πόλεις και αποφάσισε να εγκατασταθεί στην περιοχή Haute-Auvergne της νότιας Γαλλίας, σε ένα χωριουδάκι εννέα κατοίκων. Εκεί γνώρισε τον Gribouille, έναν γαϊδαράκο που έγινε η καθημερινή του παρέα. Ο Merrifield άρχισε να παρατηρεί με προσοχή τη συμπεριφορά του τετράποδου κι έφτασε σε σημείο να διδαχθεί πολλά από τη στάση ζωής του. Αποτέλεσμα των παρατηρήσεων αυτών είναι το βιβλίο "The Wisdom of Donkeys" ("Η σοφία των όνων"), όπου ο Merrifield εκθειάζει την υπομονή τους, την πλήρη προσαρμογή τους στο φυσικό περιβάλλον, την καρτερία τους και την ικανότητά τους να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συγγραφέα, δημοσιεύθηκε στην αγγλική εφημερίδα "The Times" (03.05.2008).





1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Eσεις ποτέ ανέβει σε γάϋδαρο;
Οχι σαν τουρίστας. Εμένα η θειά μου με έστελνε για δουλειές, όταν ήμουνα στο χωριο για διακοπές.
Επειδη δεν έδερνα ποτέ το ζωο έκανα πενταπλάσιο χρόνο, να πάω στο παλιο χωριο και να γυρισω (20 λεπτα με τα πόδια. Αστα μεγάλο βάσανο. Αμα δεν έσκαγε στο φαγητο δεν έκανε ρούπι! Τον τράβαγα, τον έσπρωχνα, τίποτα ο δικός μου.

Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008 8:51:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα