Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Με καταχώρισή του (δηλαδή, διαφήμιση πληρωμένη από τον δημόσιο κορβανά) στις εφημερίδες, περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2007, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (η γιάφκα του Αλογοσκούφη) επαιρόταν ότι ο προϋπολογισμός του 2008 χαρακτηρίζεται από συνέπεια, σχέδιο και προοπτική. «Πετυχαίνουμε τους στόχους μας» και «οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη, οι πολίτες ωφελούνται» θριαμβολογούσε η κρατική απάτη. Η διαφήμιση πίστωνε στην κυβέρνηση τα εξής επιτεύγματα: μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, μείωση του αριθμού ανέργων, αύξηση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων και διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε υψηλά επίπεδα. Υποσχόταν, δε, συνέχιση και πολλαπλασιασμό των άθλων. Φαίνεται, όμως, πως από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και συνέβησαν φοβερές ανατροπές και οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπάρχει έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ ή 4 δισ. ευρώ κατ’ άλλους; Βέβαια, οι ικανότατοι αξιωματούχοι του υπουργείου επιζητούν επιπλέον έσοδα 6,3 δισ. ευρώ για να ενισχύσουν (υποτίθεται) τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Οι μέθοδοι συγκέντρωσης χρήματος στα κρατικά ταμεία, είναι γνωστοί και δε χρήζουν και άλλης αναφοράς. Όσο για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του "τσάρου" της ελληνικής οικονομίας (και, κατ’ επέκταση, για το σύνολο του "πολιτικού κόσμου") μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από τη μήνυση που κατέθεσε επιχειρηματίας εις βάρος του. Ως γνωστόν, όμως, πέρα βρέχει…
Κάποιες επισημάνσεις αναφορικά με την τρέχουσα επικαιρότητα. Κατ’ αρχάς, είναι γνωστό πως (εδώ και πολύ καιρό) μεθοδεύεται "ευνουχισμός" των βαρέων και ανθυγιεινών και δικαιολογημένα: αφού κάθε τόσο ξεψυχούν σε εργατικά "ατυχήματα" στο Πέραμα και αλλού, τι να τις κάνουν τις παροχές και τα προνόμια; Σωστό συμπέρασμα κατόπιν ωρίμου και αναλυτικότατης σκέψεως.
"Κόντρα", 26.07.2008
Γι’ αυτό, είναι λογικό και δίκαιο, να υπάρξει "μετακύλιση" προνομίων από τους μελλοθάνατους στους κορακοζώητους. Άλλωστε, οι πρόσθετες μισθολογικές αυξήσεις στους δικαστές ήταν η τελευταία εξαγγελία που ανέφερε η διαφήμιση για την οποία έγινε λόγος στην αρχή του κειμένου. Αυτό δείχνει πως η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της.
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη ("Καθημερινή", 26.07.2008)

Βέβαια, το ότι θα ακολουθήσει η νομοτελειακή αύξηση (πάσης φύσεως) αποδοχών των εθνονταβατζήδων, είναι εκ των ων ουκ άνευ, διότι πρόκειται περί αναξιοπαθών και σκληρά εργαζόμενων βιοπαλαιστών οι οποίοι, με πολύ ιδρώτα και ακόμη περισσότερες στερήσεις, καταφέρνουν να αποκτήσουν το δικό τους "κεραμίδι".

"Ποντίκι", 31.07.2008
Άραγε, η "γενιά των 700 ευρώ" διαθέτει το δικό της "μισθοδικείο";

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα