Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Βασίλης Αβραμίδης - Στέλιος Αυγέρης

Περισσότερο και από εντυπωσιακές μπορούν να χαρακτηριστούν οι εικαστικές δημιουργίες που φιλοξενούνται (έως τις 5 Μάη) στην αίθουσα τέχνης "Tsatsis Projects / Artforum" (Μητροπόλεως 12, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για έργα του Βασίλη Αβραμίδη και του Στέλιου Αυγέρη. Πανδαισία χρωμάτων (με θαυμάσιες αποχρώσεις και ταιριαστούς συνδυασμούς), δημιουργικότατη φαντασία, επιμονή στη λεπτομέρεια και πολύ μεράκι, χαρακτηρίζουν τη δουλειά αμφοτέρων.
Όπως δηλώνει ο Βασίλης Αβραμίδης, «Αυτή η σειρά έργων είναι εικόνες που τις περισσότερες φορές προσπαθούν να περιγράψουν πώς κάποιος κερδίζει, διατηρεί ή χάνει τη δύναμή του συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς όπως η άμυνα και η επίθεση, καθώς περνά μέσα από την πεπερασμένη του ζωή γερνώντας. Όλα αυτά γίνονται σε έναν φανταστικό κόσμο, και οι μηχανισμοί αυτοί αλλάζουν, καθώς τα πλάσματα του κόσμου αυτού περνούν από τη νεαρή στη μέση ηλικία, κι έπειτα στην Τρίτη ηλικία και τον θάνατο (...)». Ιδού κάποια από τα δημιουργήματά του:
"Αποσύνθεση με χαρά", Ακρυλικό σε καμβά
"Αφού γαβγίζει, την κάνει τη δουλειά του", Λάδι σε καμβά
"Μικρή μπάλα", Ακρυλικό σε καμβά
"Πολλές προειδοποιήσεις", Ακρυλικό σε καμβά
"Πού να χτυπήσω;", Ακρυλικό σε καμβά
"Σε καμιά περίπτωση μην κοιτάξει κάτω", Ακρυλικό σε καμβά
"Τα παρατάμε;", Ακρυλικό σε καμβά
Χωρίς τίτλο, Ακρυλικό σε καμβά
Χωρίς τίτλο, Λάδι σε καμβά
Ο Στέλιος Αυγέρης σημειώνει: «Με ενοχλεί η επίδειξη υπεροχής. Στη δουλειά μου σχολιάζω τα συμπλέγματα και τις απογοητεύσεις μου για το πώς μερικές εκφράσεις αυτής της υπεροχής επικοινωνούνται. Στη διαδικασία του έργου εναλλάσω την εφηβική παρόρμηση με την κριτική επιφύλαξη (...)». Ορισμένα από τα έργα του είναι ό,τι πρέπει για ψευδοσεμνότυφα και ανοργασμικά όντα.

Ετικέτες

2 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

να σου πω, δεν θα ήθελα σχεδόν κανένα να αναρτησω στο σπίτι μου..........

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2009 5:51:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Περί ορέξεως...

Τρίτη, Απριλίου 28, 2009 9:34:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα