Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Φόλααα!!!

Μετάφραση: «Αφού δε υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική επιστροφής στις "παλιές καλές ημέρες" της στρατιωτικής απολυταρχίας με εθνικοπατριωτικό μανδύα, δώστε μας τη δυνατότητα να σας δείξουμε (για να θυμούνται οι παλιοί κα να μαθαίνουν οι νεότεροι) ότι μπορούμε να φανούμε αντάξιοι (και με το παραπάνω) του καθεστώτος που νοσταλγούμε...».
Η "Χρυσή Αυγή", με αυτόνομη παρουσία στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, επιδιώκει την πολιτική της επικύρωση μέσω της ψήφου μας. Το ποιον και οι μέθοδοι της συγκεκριμένης δράκας ανερμάτιστων φασιστοειδών είναι γνωστά τοις πάσι. Εκείνο που γίνεται όλο και πιο ανησυχητικό, είναι το ολοένα και αυξανόμενο θράσος τους, το οποίο αντλούν από πού; μα, φυσικά, από την ανοχή και υποστήριξη που απολαμβάνουν από τους μόνιμους συμμάχους και συνεργάτες τους: τους ένστολους μεροκαματιάρηδες, τους "υπερασπιστές της ευταξίας και της νομιμότητας". Η αγαστή συνεργασία μεταξύ ακροδεξιών καθαρμάτων και μονάδων καταστολής, δεν είναι καινούρια ιστορία και είναι μάλλον δύσκολο να τερματιστεί (συγγένεια εξ αίματος, γαρ). Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, τα γεγονότα της 9ης Μάη 2009, όταν ρατσιστικές συμμορίες και Μ.Α.Τ. επιτέθηκαν από κοινού σε δύσμοιρους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Αυτήν τη φορά, η επίθεση έγινε φανερά και απροκάλυπτα – σε αντίθεση με την πρότερη πρακτική τους, να χτυπούν νύχτα ή αξημέρωτα (όπως κατά το πογκρόμ που είχαν εξαπολύσει τον Απρίλιο του 2009, δείχνοντας ιδιαίτερη"αδυναμία" στους Πακιστανούς.
Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή ("Ελευθεροτυπία" 12.05.2009)
Επίσης, τα φασισταριά ξεσάλωσαν μετά τη χαριστική ποινή που επιβλήθηκε στον υπαρχηγό τους Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (άλλως, "Περίανδρος"), η δίκη του οποίου εδέησε να ολοκληρωθεί 11 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση (16.06.1998) των τραμπούκων του Μιχαλολιάκου εναντίον των Κουσουρή, Καραμπατσόλη και Φωτιάδη. Επί σειρά ετών, ο "Περίανδρος" ταξίδευε ανενόχλητος από την Αθήνα στη Βενεζουέλα (και τανάπαλιν) και τα λαγωνικά των διωκτικών αρχών δήλωναν άγνοια για το πού ευρίσκετο. Έτσι, αφού παραγράφηκε η κατηγορία για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης», ο αρχιφασίστας καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη (21 χρόνια ήταν η πρωτόδικη ποινή) μόνο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» (δηλαδή, σα να μην υπέστησαν καμία βλάβη τα θύματά του, ασχέτως αν ο Κουσουρής "παραθέρισε" έναν μήνα στην εντατική).
Ο όφις κείτεται άψυχος...

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα