Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

ΧΩΡΑ - ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ...

«Περνάνε από την προσωπική κερδοσκοπία στη δημόσια διοίκηση και από τη δημόσια διοίκηση στην προσωπική κερδοσκοπία, σα να πρόκειται για την ίδια επιχείρηση. Και, μάλλον, η ίδια είναι!».
Σκίτσο του EL ROTO ("EL PAίS", 17.I.2008)


Άλλη μία αυτονόητη αθωωτική απόφαση, αλλά η κατάσταση δε διορθώνεται. Η ιστορία είναι γνωστή: στις 29 Ιουλίου 2007, συνελήφθησαν 27 διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν στην απανθρακωμένη Πάρνηθα. Και, φυσικά, οι έμμισθοι ένστολοι προστάτες του Regency Casino τους "περιποιήθηκαν" δεόντως. Ακόμη μια σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας (αυτή τη φορά, χωρίς συλλήψεις) πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2007. Φυσικά, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο ιερός ναός του τζόγου έχει εξουσία ζωής και θανάτου στον δύσμοιρο δρυμό. Οι 25 από τους 27 διαδηλωτές αθωώθηκαν ("λόγω αμφιβολιών"), αλλά η αποκατάσταση των καμένων αναβλήθηκε (με τρόπο ύπουλο και γλοιώδη: διοικητική προαγωγή του δασάρχη μέσω της μετάθεσής του σε άλλη υπηρεσία). Γενικά, οι αναδασώσεις υπονομεύονται (τα γνωστά αίσχη των εξουσιαστών) και η αποφορά του άταφου ελληνικού πτώματος δυναμώνει...

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Τα μεγάλα σκάνδαλα ξεκινούν στις καθαρές, αδιάφθορες, μεγάλες χώρες.

Εχτές η βέλγικη κυβένηση ψήφισε για την άρση της απαγόρευσης της διανομής των κλώνων των βοϊδών!
Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό;;

Τα 5 τελευταία χρόνια, όταν βρίσκομαι στη Γερμανία δεν ακούω παρά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομυρίων ευρώων. Σκάνδαλα παντός είδους!

Σκέφτομαι ότι η ελληνική εσωστρέφεια έχει δύο όψεις. Αυτη της κριτικής κι αυτης της ευφορίας.

Στην ευρώπη, που έχει ενημερωμένους πολίτες, 7 στους δεκα δεν θέλουν μεταλλαγμένα. Στην Ελλάδα των κάφρων 9,5 στους 10!!

Οι πράσινοι γερμανοί, που αποτελούσαν πρωτοπορία στο οικολογικό κίνημα, ετοιμάζονται να ξαναβάλουν μπροστά τα πυρηνικά τους, παρότι είχε απαγορευτεί η επέκτασή τους.

Δεν συζητάμε για τους Γάλλους που το περισσότερο ρευμα παράγεται απο πυρηνικά.

Ας μη μιλήσουμε για τους Καναδούς, τους αυστραλούς, τους ολανδούς, τους εγγλέζους, γιατι θα με πιάσει κρίση και δεν θα κλείσω μάτι!

και τωρα πάω για ύπνο, καθόσον άυριο έχω μια πολύ βαριά μέρα.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008 2:03:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα