Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΚΑΙ Ο ΦΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ...

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "El Paίs", η δράση των οικολογικών ομάδων και οργανώσεων στην Ανταρκτική, έχει μειώσει κατά 40% το κυνήγι της φάλαινας από τους Ιάπωνες. Κατά την τελευταία τους "εκστρατεία", οι φαλαινοθήρες της Ιαπωνίας "αιχμαλώτισαν" (δηλαδή, εφόνευσαν) "μόνο" 551 φάλαινες από τις 900 που τους είχαν επιτρέψει (ποιοι;). Το "μόλις" 60% "ποσοστό επιτυχίας" αποδίδεται στις δυναμικές ενέργειες της οργάνωσης "Sea Shepherd".


Οι φάλαινες που έπεσαν θύματα, ήταν του είδους "minke" (η συνηθέστερη και μικρότερη) καθώς και "γαλάζιες φάλαινες" (βάρους 110 τόνων). Το κυνήγι της φάλαινας θεωρείται πολιτισμική παράδοση και κληρονομιά" για τους Ιάπωνες. Αν και, επισήμως, η Ιαπωνία έχει εγκαταλείψει (από το 1986) το εμπόριο της φάλαινας, εντούτοις θεωρεί απαραίτητη την "αιχμαλωσία" τους για να μελετηθεί το συγκεκριμένο κήτος.

Υπολογίζεται πως, τα τελευταία 20 χρόνια, οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες έχουν δολοφονήσει σχεδόν 7.000 φάλαινες...

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ώρες ώρες σκέφτομαι τον "πλανήτη των πιθήκων" σε μια παραλλαγή του. Ας πούμε στην Ιαπωνία να γινόταν οι φάλαινες κυρίαρχο είδος, στον Καναδά οι φώκιες, οι ρινόκεροι και οι ελέφαντες να έπαιρναν το μερίδιο της εκδίκησης που δικαιούνται, οι αγριόπαπιες, τα αγριογούρουνα, οι λαγοί και άλλα ων ουκ έστι αριθμός...

Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008 8:06:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Α! την έβγαλα τη λέξη...

Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008 8:07:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Η ζωή θ αποκτήσει αξία, όταν πάρουν εκδίκηση τα όνειρα και τα ζωα,

Εκαναν και δηλώσεις οι Ιάπωνες, ότι οι φάλαινες έχουν γίνει πολλές και πρέπει να μειωθούν, τα ίδια λένε και οι Καναδοί για τις φώκιες, που το παίζουν και οικολόγοι. Με την ίδια λογική σκέψου τι πρεπει να γίνει με τους ανθρώπους!

Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008 10:35:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

ange-ta, θα γίνει και με τους ανθρώπους, όπως έγινε κι άλλες φορές...

Τρίτη, Απριλίου 15, 2008 11:41:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

@ άθλιε,
θα γίνει σίγουρα, δεν έχω καμία αμφιβολία! Το θέμα είναι να γίνει πριν πάρει φωτιά όλη η γη απο την ανθρώπινη ηλιθιότητα και αλαζωνία.
Σιγά = σιγά αρχίζω να πιστεύω, ότι δεν θα προλάβει να μείνει τίποτε όρθιο.

Τρίτη, Απριλίου 15, 2008 3:01:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Σχετικά με το θέμα, εκτός από την κλασική ταινία του Alfred Hitchcock ("Τα πουλιά"), πολύ χαρακτηριστικά είναι και τα σκίτσα του ευφυέστατου Gary Larson...

Τρίτη, Απριλίου 15, 2008 6:32:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα