Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ...

Επιτέλους, ξεκινά το μεγάλο γεγονός, αυτό που όλη η υφήλιος περίμενε. Παρά τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν, οι άγρυπνες κινεζικές δυνάμεις καταστολής έδειξαν πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Αφίχθη στο Πεκίνο και η (ναζιστικής έμπνευσης) "ιερή" φλόγα, παρά τις υπονομευτικές προσπάθειες λίγων αντιδραστικών (όπως και το 1936). Το πανηγύρι ξεκίνησε από την ένδοξη χώρα μας, όταν η Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε στο κέντρο του κόσμου. Εκεί, στο δάσος που έγινε παρκάκι, η "πρωθιέρεια" Μαρία Ναυπλιώτου επιτέλεσε το ιερό της καθήκον χωρίς να αντιληφθεί τους ακτιβιστές της οργάνωσης "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα", οι οποίοι ξεδίπλωσαν σημαίες διαμαρτυρίας που παρίσταναν τους ολυμπιακούς κύκλους ως χειροπέδες, σαφής υπαινιγμός για τη συστηματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη "σοσιαλιστική" Κίνα. Βέβαια, και οι "συνετοί" της ελληνικής τηλεόρασης έπραξαν το καθήκον τους, φροντίζοντας για την "πνίξιμο" του συμβάντος και συμπεριφερόμενοι ως πιο Κινέζοι από τους Κινέζους. Πάντως, την τελετή ελάμπρυναν με την παρουσία τους προβεβλημένοι εκπρόσωποι του σύγχρονου (ανώδυνου) κινεζικού κινηματογράφου που χαριεντίζονται με το καθεστώς. Εν συνεχεία, όλα έγιναν "με την ψυχή στο στόμα" και η φλόγα ξεκίνησε έναν δρόμο μετ' εμποδίων, όπως στο Λονδίνο, στο Παρίσι και οπουδήποτε αλλού, αλλά η τελική έκβαση υπήρξε αίσια και σε αυτό συνέβαλαν και οι "κυανοχίτωνες" φρουροί της φλόγας (οι οποίοι δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους). Η δίκη των ακτιβιστών της Αρχαίας Ολυμπίας αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν το ολυμπιακό πανηγύρι θα αποτελεί παρελθόν, αλλά τα "κατηγορώ" θα εξακολουθούν να αιωρούνται για πολύ ακόμη...
Οι ακόλουθες φωτογραφίες του Αργεντινού Matías Costa (με θέμα τη σύγχρονη Κίνα και τίτλο "Όταν θα είμαστε όλοι πλούσιοι") εκτέθηκαν πρόσφατα στο Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

"Επιτέλους, ξεκινά το μεγάλο γεγονός, αυτό που όλη η υφήλιος περίμενε".

Εγώ πάντως δεν ανήκω στην υφήλιο, γιατι τους
έχω γραμμένους του ολυμπιακούς, και τους αθλητές και όλο το συνάφι!!!

Οσο για τους κινέζους, τα χουμε πει.
Εχουνε απομακρύνει απο την πόλη όλους τους κλοσάρ και απαγορεύουν στα μπάρ να σερβίρουν μαύρους για να μη τους χαλάει η μόστρα.

Απίστευτος φασιμός!
Ο Χίτλερ θα τους ζήλευε!

Απροπο τιβι, είδες εχτές ενα δοκυμανταίρ, στο ΣΚΑϊ για την αποστολή των αμερ. στη σελήνη; Ελεγαν κάποιοι φυσικοί, ότι ήταν θέατρο. Οι Αμις δεν πάτησαν ποτέ στην σελήνη!!!

Παρασκευή, Αυγούστου 08, 2008 10:05:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα