Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΤΗ ΦΑΚΑ!

ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Παγίδες της ζωής της τέχνης παγίδες
Τρέμιζε το μαντίλι στις άκρες των χεριών μήνυμα νεκρών (που χάθηκαν για πάντα)˙ βγήκες στα όνειρα ρωτώντας πού είναι το ξέφωτό τους, αν ξημέρωσαν ποτέ - ψεύτη κόσμε! Ένα ποτήρι νερό ήταν η ζωή και το ’πιες, γιατί πάλι αδιάλλακτος ελπίζεις; Ένα λουλούδι στο βάζο, σε λίγο ένα τίποτε˙ οριστικά λοιπόν λησμόνησέ τα, εσύ γνωρίζεις, δεν πιάνουν άλλο τα παιχνίδια. Φύγε! Από τις άκριες τώρα, να βρεις νερά που υπόσχονται το ψάρι του ερημίτη, μια καλύβα να σε προφυλάξει από τον χειμώνα, ας πούμε άλλες ώρες να βρεις άλλες μέρες – όσες απόμειναν πια. Έτσι κι αλλιώς, ίσκιος σε πάτησε νωρίς, δεν γλυτώνεις. Ακόμα και στο στόμα του λύκου είναι φωλιά βολική (έτσι θαρρείς)˙ Δίχως αυγές και τα παρόμοια (και χωρίς λαχανιασμένα σκυλιά πισώπλατα) στη σπηλιά κοιμήσου˙ αμφίστομος αλληλούιος ψαλμός: μπρος γκρεμός και πίσω αίμα.
Μάρκος Μέσκος
Το "πράσινο" κουτόχορτο θέριεψε και πάλι. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το ρεζιλίκι με την επωνυμία "Οικολόγοι-Εναλλακτικοί", φύτρωσαν οι "Οικολόγοι-Πράσινοι" ("πράσινα κοράκια" τους χαρακτήρισα παλαιότερα) και προβάλλουν «18+2 θέσεις για μια πράσινη συμφωνία» (όπως τις παρουσίασε η "Ελευθεροτυπία", προ ημερών). Τόσες "θέσεις", απλώς και μόνο για να επιτευχθεί (;) ένα αμφίβολο και αμήχανο φτιασίδωμα του κυρίαρχου κοινωνικοπολιτικοοικονομικού συστήματος. Οι συγκεκριμένοι πολιτευτές επιδιώκουν ένα κομμάτι από την ευρω-εξουσιαστική "πίτα" και, μάλλον, θα το γευθούν (δεδομένης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας): πάντα υπάρχουν αφελείς, εύπιστοι ή, απλώς, καλοπροαίρετοι ψηφοδότες. Βέβαια, το γεγονός ότι στις «18+2 θέσεις» δεν υπάρχει τίποτα το ρηξικέλευθο ή ριζοσπαστικό (π.χ. καμία αναφορά σε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, καμία πρόταση για εγκατάλειψη του υπερκαταναλωτικού προτύπου ζωής), ίσως να οφείλεται και στο ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το ποιόν του συμφύρματος που (αυτό)αποκαλείται "κυρίαρχος λαός" (κατά πως έλεγε και ο "αείμνηστος" με το ζιβάγκο).

Ετικέτες

7 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Μηχανές μηχανεύονται...
Όπως λες, κάτι θα βγάλουν

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009 10:02:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ab irato είπε...

Εν τω μεταξύ, άλλαξες πάλι τη φόρμα υποβολής σχολίων...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009 11:29:00 π.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, το κουτόχορτο φυτρώνει παντού και καταναλώνεται μαζικότατα.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009 7:03:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Λοιπόν πίστεψέ με, εγώ δεν έκανα τίποτα... θα προσπαθήσω να την γυρίσω στην πρώτη της μορφή...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009 8:31:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Με ανέκδοτα άρχισε το σερφάρισμα μου και συνεχίζεται.

Καλά, τις διάβασα και τις ξαναδιάβασα τις θέσεις των ο.π και ξεκαρδίστηκα στα γέλια.

Μπράβο μάγκες Ο-Π. απο τη Θεσαλονίκη!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2009 10:00:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Σε πρόσφατο φύλλο του (14-15.2.2009) ο "Κόσμος του Επενδυτή" δημοσίευσε συνέντευξη του Τρεμόπουλου (επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των "Οικολόγων-Πράσινων", όπου δήλωνε: «Εμείς δεν είμαστε εκ των προτέρων αρνητικοί σε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μας επιβάλει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Προβάλλουμε αξίες και προτάσεις επειδή θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα τώρα και όχι όταν θα καταλάβουμε αυτόνομα την εξουσία». Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα συνολικής συμφωνίας σε περίπτωση συμμαχίας με κάποιο κόμμα (είναι γνωστός ο διακαής τους πόθος να συνεργαστούν με τον θίασο των εγχώριων "σοσιαλιστών"), απάντησε: «Όχι, δε θέλουμε να αναπαράγουμε τον εαυτό μας. Όταν μιλάμε για προγραμματικές συγκλίσεις, εννοούμε ορισμένα σημεία που θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξουν οπωσδήποτε». Είναι σαφές πως οι "Οικολόγοι-Πράσινοι" επιδιώκουν την πολιτική τους νομιμοποίηση και μονιμοποίηση/παγιοποίηση και την οικειοποίηση ενός κομματιού της εξουσιαστικής πίτας. Κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι "Πράσινοι" στη Γερμανία (τη συνέχεια τη γνωρίζουμε: έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν νατοϊκούς βομβαρδισμούς).

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009 10:33:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

"Εμείς δεν είμαστε εκ των προτέρων αρνητικοί σε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μας επιβάλει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"

Ρε για κοίτα που θα αναλάβουν και ευθύνες οι ο/π...

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2009 9:12:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα