Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Λεβεντοφασιστοκούραδα...


Από ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην «Ελευθεροτυπία» (26.03.2010): «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι. Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό». Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς». Γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς [...].

Ετικέτες

3 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Οσοι εχουμε υπηρετήσει τη "μαμα-πατρίδα" ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι παλιες και συνηθισμένες καταστάσεις. Από ανεγκέ-φαλους "ράμπο" έχουμε πήξει.

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010 9:44:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

το θέμα είναι σοβαρό και ως τέτοιο θα "πνιγεί". Η μαλακία πρέπει να έχει και όρια...

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010 10:03:00 π.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «δεν έχουν πια θέση στο Λιμενικό Σώμα» και ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο». Ο αρχηγός του Λιμενικού (αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος) έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διμοιρίτη (ο οποίος παραδέχτηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά) και διέταξε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Δε χρειάζεται καμία Ε.Δ.Ε. Αρκεί μια αυτεπάγγελτη δίωξη, διότι: σύμφωνα με τον νόμο 927/1979 («περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις») προβλέπεται α) φυλάκιση μέχρι δύο ετών για όποιον «[...] δημοσίως και προφορικώς [...] εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των [...]», β) φυλάκιση μέχρις ενός έτους για όποιον «[...] δημοσίως και προφορικώς [...] εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των [...]».

Δευτέρα, Απριλίου 05, 2010 12:08:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα