Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Διαρκής επαλήθευση...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) Αστυνομικοί και ένας υπάλληλος ΝΠΙΔ, για παραβάσεις του νόμου περί Ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση καθήκοντος (Με απόφαση του Αρχηγείου τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα).
Aπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν σήμερα (21-03-2010) και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, δύο (2) Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας 43χρονος υπάλληλος, για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος περιήλθαν πληροφορίες, ότι δύο (2) αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, διέθεταν ποσότητα από κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες υποθέσεων που χειρίζονταν σε πληροφοριοδότες τους, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για διακινητές ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον εποπτεύοντα Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, προέκυψαν τα ακόλουθα: Διαπιστώθηκε ότι Υπαστυνόμος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με 43χρονο ημεδαπό χρήστη εξαρτησιογόνων ουσιών, μόνιμο υπάλληλο της εταιρείας HELEXPO. Την 20-03-2010 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατόπιν πληροφοριών που διέθεσε ο προαναφερόμενος 43χρονος ημεδαπός, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Την ίδια μέρα, προσήλθε ο 43χρονος στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και παρέλαβε από τον προαναφερόμενο Υπαστυνόμο ποσότητα κοκαΐνης, μέρος της κατασχεθείσας ναρκωτικής ουσίας, ως αντάλλαγμα των παρεχόμενων πληροφοριών. Ακολούθως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και προσαχθείς στην εν λόγω Υπηρεσία, υπέδειξε σημείο εντός του χώρου της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης που είχε αποκρύψει ποσότητα κοκαΐνης βάρους 36,9 γραμμαρίων, την οποία του είχε προμηθεύσει ο προαναφερόμενος Αξιωματικός. Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε στο γραφείο του Προϊσταμένου Αξιωματικού, Αστυνομικού Υποδιευθυντή στο βαθμό, ποσότητα ηρωίνης και ένα (1) εμφανώς πλαστό χαρτονόμισμα των διακοσίων (200) ευρώ, για τα οποία δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες δικονομικές ενέργειες (σχηματισμός δικογραφίας, κατάσχεση πειστηρίων κ.λ.π.). Οι δύο Αξιωματικοί, καθώς και ο ιδιώτης υπάλληλος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ετικέτες

2 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όπως είναι γνωστό, όταν κάποιοι δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά, αρχίζει το άγριο ξεμπρόστιασμα και τα αντίποινα...

Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010 2:17:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ναρκωμπάτσοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν περί πλεκτάνης. Και στους τρεις επιβλήθηκε το εξοντωτικό περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα. Και οι δουλειές συνεχίζονται.

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010 9:41:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα