Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Περί ισονομίας...


Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» (στα πολύ ψιλά), στις 19.02.2010:  Σε φυλάκιση 28 μηνών καταδίκασε το Εφετείο Ναυπλίου τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα» Μίνωα Κυριακού για υπόθεση που αφορά πολεοδομικές παραβάσεις στον Αγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιδοθεί στον κ. Κυριακού και κλητήριο θέσπισμα προκειμένου να δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου από Τριμελές Πλημμελειοδικείο για «ψευδή βεβαίωση» και «απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω» για την υπόθεση της προβλήτας στην ίδια περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω «κύριος» (εξακολουθεί να) είναι, επίσης, ιδιοκτήτης του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (σε κάθε εκδήλωση του Π.Γ.Σ., φροντίζουν να παρευρίσκονται αρκετοί πολιτικάντηδες στο πλάι τού Κυριακού, στα πλαίσια της τηλεοπτικής δη μοκρατίας), Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Τον Φεβρουάριο του 2007, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου (ο Κυριακού δεν είχε παραστεί στη δίκη του για λόγους «υγείας») του επέβαλε ποινή  φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας - κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή μπάζωμα με τσιμέντο και προέκταση ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ εώς ότου γίνει η δίκη σε δευτερο βαθμό. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο Κυριακού διεπράχθησαν το 2004, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Ναυπλίου τον δικάζει για τα ακίνητά του στο Πόρτο Χέλι της Ερμιόνης. Από το 1993, οπότε και άρχισε η κατασκευή μαρίνας μπροστά από το εξοχικό του, πολλές μηνύσεις έφτασαν στο ακροατήριο και κατέληξαν σε καταδίκη του, τουλάχιστον στον πρώτο βαθμό – και καμία, μέχρι στιγμής, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.


Να μπουζουριαστεί ο Κυριακού στη φυλακή δε θα είχε νόημα – άλλωστε, κανείς δε θα τολμούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση. Βέβαια, τους φτωχοδιάβολους της καθημερινότητας τους στοιβάζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα στα κολαστήρια που φέρουν τον εξωραϊστικό τίτλο «σωφρονιστικό ίδρυμα». Άλλωστε, ο Κυριακού μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να χρησιμοποιήσει (κυριολεκτικά) προς όφελός του τις αλλόφρονες ορδές των κρανοφόρων πραιτόρων – όπως συνέβη στο Πεδίο του Άρεως την πρωταπριλιά του 2007: ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος (δηλαδή, ο Κυριακού) καταπάτησε 5 στρέμματα από το δημόσιο πάρκο (το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα της Υπερνομαρχίας Αθηνών), για να χτίσει αθλητικές εγκαταστάσεις˙ όταν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως φύτεψαν δεντράκια έξω από την παράνομη είσοδο της καταπατημένης έκτασης, αντιμετώπισαν τη βία των Μ.Α.Τ.ατζήδων, οι οποίοι εκτός από τις συλλήψεις (5 παραπομπές στο αυτόφωρο για «απείθεια κατά της αρχής» και «διακεκριμένη φθορά περιουσίας») δεν παρέλειψαν να ξεριζώσουν και τα δεντράκια. Επίσης, αστείες «χρηματικές ποινές», όπως αυτές που του επιβλήθηκαν, λειτουργούν ως συγχωροχάρτι και δίνουν τη δυνατότητα στον αυθαιρετούντα να συνεχίσει την πορεία που έχει ήδη χαράξει. Ποια ποινή θα είχε νόημα και ουσιαστικό αποτέλεσμα; ίσως καμία, δεδομένου ότι ο Κυριακού είναι ένας πραγματικός ευπατρίδης, από τους βασικούς στυλοβάτες του συστήματος και ένας από τους διαπρεπέστερους άρχοντες (πραγματικό ιερό τέρας, με ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά) της πολυπλόκαμης και πολυκέφαλης (τύφλα να ’χει η Λερναία Ύδρα!!!) διαπλοκής στην τρισένδοξη ψωροκώσταινα. Δηλαδή, τι θέλετε; να καταρρεύσει ο υπέροχος κόσμος μας;

Ετικέτες

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όπως λέει και ο φίλτατος Ρασούλης "κάλιο στο χώμα το "λουλούδι" παρά σε βάζο περιωπής"
σημ. το λουλούδι και το βάζο αλληγορικά. Το χώμα κυριολεκτικά.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2010 1:48:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα