Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ


«(...) Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού
και δεν εισακούη τα παράπονά του,
το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν,
να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του,
είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του
και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του (...)».
Ρήγας Βελεστινλής


Αθήνα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009. Περισσότεροι από 3.500 εποχικοί πυροσβέστες απ’ όλη τη χώρα διαδηλώνουν έξω από τα αρμόδια υπουργεία (Απασχόλησης, Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών) ενάντια στην αθέτηση της υπόσχεσης του ανθρω-Πάκη (ο αξιοσέβαστος κύριος υπουργός Εσωτερικών) περί μονιμοποίησης 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών. Εν όψει θέρους και νέου καρβουνιάσματος των υπόλοιπων δασικών εκτάσεων, η κυβέρνηση του 30% μιλά για «κρίση» και «αδυναμία υλοποίησης δεσμεύσεων». Τι τους απάντησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης; ότι, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ενταχθούν σε κάποιο ειδικό πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να λάβουν κάποια χρήματα ως επιπλέον βοήθεια για τους μήνες που δεν εργάζονται. Δηλαδή, η ελεημοσύνη της ελεημοσύνης. Βέβαια, ο αξιότιμος κύριος γ.γ. θεωρεί πως αυτός και οι συν αυτώ (προϊστάμενοι και υφιστάμενοι γραφειοκράτες) είναι άκρως απαραίτητοι και χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο, ώστε να βρίσκονται ακλόνητοι στις θέσεις τους και να απολαμβάνουν τα ποικίλα προνόμιά τους – και, μάλιστα, εν μέσω "κρίσης". Και, για να δώσουμε και την απαραίτητη νότα "συνωμοσιολογίας", η αποδυνάμωση (ή, έστω, η μη ενίσχυση) της πυρόσβεσης (σε έμψυχο υλικό και σε τεχνικά μέσα) αποτελεί βασικό άξονα του χωροταξικού σχεδίου που προωθούν (με μπροστάρη τον Σουφλιά) οι μαφίες των εργολάβων: τα πάντα να ισοπεδωθούν και να χτιστούν – μέχρι την τελευταία ραχούλα, "ανάπτυξη ή θάνατος" (οι έννοιες αυτές δεν αλληλοαποκλείονται). Πυρκαγιές και αποχαρακτηρισμοί πηγαίνουν "χέρι-χέρι", υπό τις ευλογίες του νόμου 3208/2003 – το άρθρο 1 του οποίου, απαιτεί ποσοστό δασοκάλυψης 25% για να λάβει μια έκταση τον χαρακτηρισμό "δάσος" (ενώ, ο Ν.998/1979 απαιτούσε ποσοστό 10%). Πάντως, εντεταλμένα όργανα (με το αζημίωτο, φυσικά) βρίσκονται εύκολα: όπως ο Δημήτριος Κόκκας (διετέλεσε δασάρχης στον Πόρο και στο Αιγάλεω), ο οποίος διατηρούσε καταθέσεις 1.700.000 ευρώ σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς (δεν τα είχε δηλώσει στο "πόθεν έσχες", ούτε και μπόρεσε να εξηγήσει την προέλευσή τους) και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων (αλλά, η Περιφέρεια Αττικής φρόντισε να τον απαλλάξει). Μοιραία, οι μεγαλύτερες και πλέον καταστροφικές πυρκαγιές θα ξεσπάσουν εκεί όπου οι εργολάβοι και οι "τοπικοί άρχοντες" (εν γένει, οι πάσης φύσεως "αξιοποιητές") προβάλλουν μακροχρόνιες και συστηματικές διεκδικήσεις "ανάπτυξης". Τα εξοχικά των "νοικοκυραίων" και οι τόποι κατανάλωσης, πάνω απ' όλα...
Δηλώσεις του Φαυλόπουλου, Αύγουστος 2008


Βέβαια, από το εν λόγω "πανηγύρι" δεν ήταν δυνατόν να απουσιάσουν οι "σκληρά εργαζόμενοι μεροκαματιάρηδες" κρανοφόροι, με τα ροπαλάκια και τα ψεκαστικά τους (τέζα ο δάκος!!!). Άγριο ξυλοφόρτωμα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ψεκασμός με χημικά και άλλες "φιλοφρονήσεις", είναι το σύνηθες menu που προσφέρουν με απλοχεριά οι αυτάρεσκοι πραίτορες. Μακριά από το "άβατο" των παραγωγικών υπουργείων μας, μιαροί διαδηλωτές!!!


«(...) όταν οι ένοπλοι καθεστωτικοί φρουροί βρίσκονται απέναντι σε οπλισμένους και αποφασισμένους επαναστάτες, τα "καλά εκπαιδευμένα" σκυλιά των σωμάτων ασφαλείας είναι απλά οπλισμένες "κότες", γίνονται ριψάσπιδες και τρέχουν να κρυφτούν. Όταν όμως έχουν μπροστά τους άοπλους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους, σκορπίζουν τον φόβο και βγάζουν όλο το εγκληματικό τους μένος με το οποίο τους οπλίζει η κρατική εξουσία που υπηρετούν. Τώρα που έχουν έναν δικό τους στο νοσοκομείο, τώρα μιλούν για "νέα παιδιά και εργαζόμενους που απλώς θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους". Όμως, αυτά τα "νέα παιδιά" είναι αυτοί που, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία των ομοιόμορφων στολών και με την πλήρη κάλυψη της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας, ξυλοκοπούν μέχρι αναισθησίας άοπλους διαδηλωτές και ανήλικα παιδιά, είναι αυτοί που δολοφονούν εν ψυχρώ και πισώπλατα άοπλους νεολαίους που κάνουν μικροπαραβάσεις, είναι αυτοί που χτυπούν μέχρι θανάτου εξαθλιωμένους μετανάστες έξω από το μεταγωγών που περιμένουν για μια άδεια παραμονής (...)». Απόσπασμα από την προκήρυξη με την οποία, ο "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον Μ.Α.Τ.ατζήδων, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια (ξημερώματα 5ης Ιανουαρίου 2009). Δημοσιεύθηκε στο "Ποντίκι" της 15ης Ιανουαρίου 2009.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα