Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Κράτος πορνείας

Η 4η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί "παγκόσμια ημέρα των ζώων". Τη συγκεκριμένη ημερομηνία του τρέχοντος έτους, ο "περιούσιος" λαός (ή, τέλος πάντων, ένας από τους πολλούς τοιούτους της υφηλίου) καλείται να εκλέξει τους "νέους" πολιτικούς του αντιπροσώπους – ήτοι, τους νταβατζήδες της καθημερινότητάς του. Υποτίθεται πως η προσέλευση στις κάλπες (ή "κάλτσες", σύμφωνα με κάποιον επίδοξο πρωθυπουργό – τον πιθανότερο, ωιμέ!!!) είναι η πεμπτουσία της "δημοκρατίας" και «μας αφορά άμεσα». Το τι προσφέρει το (αφρικανικού ή ασιατικού τύπου) νεοελληνικό κράτος στους υπηκόους του, είναι γνωστό τοις πάσι. Η ακόλουθη ιστορία επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Η Ελεάννα Τσώκου είναι κλασική περίπτωση ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την υπερφυσική αναλγησία του τέρατος που ονομάζεται "σύγχρονο ελληνικό κράτος" (και, μάλιστα, "μεταρρυθμισμένο", σύμφωνα με τον απελθώντα πρωθυπουργό) και με την απέθαντη (τύφλα νά’ χει η σοβιετικού τύπου) γραφειοκρατία του ελλαδιστάν. Γύρω στις 20:30 της 13ης Αυγούστου 2008, η (22 ετών, τότε) Ελεάννα βρίσκεται συνοδηγός σε αυτοκίνητο που κινείται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κύμη Ευβοίας. Κάποια στιγμή, βράχοι αποκολλώνται από την πλαγιά του βουνού και το αυτοκίνητο της παρέας ανατρέπεται, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί το αριστερό πόδι της Ελεάννας. Αρχικώς, μεταφέρεται στο νοσοκομείο Κύμης και, ακολούθως, στην Αθήνα όπου (μετά από αλλεπάλληλες εγχειρήσεις) οι γιατροί καταφέρνουν να περιορίσουν κάπως το ύψος του ακρωτηριασμού. Η Ελεάννα χρειάζεται 10.000 ευρώ κάθε πέντε χρόνια για το νέο μέλος και πάνω από 4.000 ευρώ κάθε δύο χρόνια για την ειδική θήκη. Διεκδικώντας, εύλογα, μια αποζημίωση, απευθύνεται στους φορείς (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Νομαρχία Ευβοίας και Δήμος Κύμης) οι οποίοι ευθύνονται για τη μη λήψη των στοιχειωδέστερων μέτρων ασφαλείας, αλλά άπαντες αποποιούνται των ευθυνών τους και σφυρίζουν αδιάφορα. Ουδείς διώκεται και ουδείς λογοδοτεί για το έγκλημα (και όχι "ατύχημα") – λογικό είναι, οι διορισμένοι παρασιτούντες γραφειοκράτες απολαμβάνουν πλήρους κάλυψης και ασυλίας για οτιδήποτε πράττουν (ή παραλείπουν).
Στον νομό Εύβοιας εκλέγονται έξι (6) βο(υ)λευτές οι οποίοι, όπως και οι λοιποί γυμνοσάλιαγκες αυτού του άθλιου σιναφιού, φροντίζουν ακατάπαυστα για την προσωπική τους ευμάρεια και βολή. Οι έξι ευβοιείς που (εκ των εκλογών του Μαίου 2007) συχνάζουν στο χαμαιτυπείο της Πλατείας Συντάγματος και δεν έχουν ασχοληθεί ουδόλως με το θέμα (λογικότατο, μια ξένη είναι) ονομάζονται: Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος (χρημάτισε επί οκτάμηνο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης) και Αναστάσιος Λιάσκος (Ν.Δ.), Κ. Περπελέ-Σηφουνάκη και Γιώργος Παπαγεωργίου (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Γιώργος Μαρίνος (Κ.Κ.Ε.) και, φυσικά, διεκδικούν την επανεκλογή τους στο ανώτατο βουστάσιο...

Ετικέτες

3 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

...και πιθανότατα θα επανεκλεγούν! Το πρόβλημα είναι οτι το βουστάσιο δεν έχει έξοδο προς το σφαγείο...

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009 7:50:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Ακριβώς! Άλλωστε, οι ομόσταυλοι είναι υπεράριθμοι και, όπως είπε κάποιος, τα "βόδια" δεν κινδυνεύουν ούτε από τη νόσο των χοίρων (ως έχοντα την ιδιότητα των χείριστων).

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009 8:11:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Όπερ κι εγένετο! Επανεξελέγησαν άπαντες, πλην του Λιάσκου (του "έφαγε" την έδρα κάποια Παπανδρέου από τη συμμορία του Καρατζαφύρερ) και ο Παπαγεωργίου (τον αντικατέστησε κάποιος Κεδίκογλου). Πάντως, οι ψηφοφόροι της Εύβοιας (η οποία κατακάηκε προ διετίας), "επιβράβευσαν και πάλι τους γαλάζιους "μεταρρυθμιστές" - ακόμη και οι 2 έδρες πολλές είναι...

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009 2:57:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα