Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ...

«(…) Αυτή η πληγή που εκπροσωπώ, δεν παζαρεύει.

Μ’ έμαθε το χτύπημα του Τζελάτη

να περπατώ απάνω στην πληγή μου

να περπατώ… να περπατώ… και ν’ αντιστέκομαι.»

Από το ποίημα του Παλαιστίνιου Μαχμούντ Νταρουίς

«Ο τραγουδιστής του αίματος».

Προ μηνός, το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε πως η σιωνιστική επιδρομή ("πόλεμος", για κάποιους εξωραϊστές) στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα 1.434 νεκρούς Παλαιστίνιους (960 άμαχοι, 239 αστυνομικοί και 235 μέλη ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων),εκ των οποίων, 288 παιδιά και 121 γυναίκες. Ως Θύματα από την πλευρά των Ισραηλινών, αναφέρονται 13 νεκροί και μερικές δεκάδες τραυματίες. Πάντως, οι υπερορθόδοξοι φανατικοί Ισραηλινοί (συγκεκριμένα, ελεύθεροι σκοπευτές της ταξιαρχίας Givati) ενδύονται με υπερηφάνεια το μπλουζάκι της φωτογραφίας, στο οποίο, το στόχαστρο του όπλου σημαδεύει την έγκυο Παλαιστίνια και η λεζάντα αναφέρει "1 shot, 2 kills" (σα να λέμε, «μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια»). Η πρώτη δημοσίευση της είδησης έγινε στην ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz" (18.03.2009).

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι "μεμονωμένο" (όπως θα έσπευδαν να συνηγορήσουν οι συνήθεις απολογητές της "νομιμότητας". Αντιθέτως, πρόκειται για μια ιδιότυπη μόδα που προωθούν οι ανθρωποειδείς "ράμπο", χλευάζοντας τα θύματά τους και διαλαλώντας τα εγκλήματά τους – άλλωστε, έως τώρα, η ατιμωρησία τους είναι εξασφαλισμένη κι εγγυημένη. Στο κατάστημα "Adviv" (στην πόλη του Tel Aviv) απευθύνονται ουκ ολίγοι στρατόκαυλοι ισραηλινοί για να τυπώσουν επάνω σε ρούχα τους τα διακριτικά της μονάδας τους μαζί με ένα λογότυπο/σύνθημα ή ένα σχέδιο της επιλογής τους – μεταξύ άλλων, νεκρά βρέφη και βομβαρδισμένα τζαμιά. Επί παραδείγματι, μια μπλούζα για επίλεκτους σκοπευτές του πεζικού έχει τυπωμένο το σύνθημα «καλύτερα να χρησιμοποιείς προφυλακτικό», δίπλα στην εικόνα ενός νεκρού μωρού και τη μητέρα του να οδύρεται από πάνω του. Μια φανέλα για ελεύθερους σκοπευτές που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, εικονίζει έναν Παλαιστίνιο σε τρία στάδια της ζωής του: βρέφος, μαχητικός έφηβος, ένοπλος ενήλικος. Η συνοδευτική φράση είναι: «Όπως κι αν αρχίζει, εμείς θα βάλουμε τέλος σ’ αυτό». Το τάγμα Lavi τύπωσε μια μπλούζα που δείχνει έναν στρατιώτη δίπλα σε μια μελανιασμένη γυναίκα και τη λεζάντα «Να είσαι σίγουρος ότι βιάσθηκε». Άλλη εικόνα, παρουσιάζει έναν στρατιώτη ως Άγγελο του Θανάτου και το συνοδευτικό σύνθημα «Ας γνωρίζει κάθε Αραβίς μητέρα ότι η τύχη του παιδιού της βρίσκεται στα χέρια μου».

Η Radhika Kumaraswamy είναι ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του Ο.Η.Ε. για την προστασία παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις. Τον προηγούμενο μήνα, σε ομιλία της στη Γενεύη όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παρουσίασε έκθεση 43 σελίδων, την οποία συνέταξε μετά την πενθήμερη επίσκεψή της στη Γάζα τον Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, είπε ότι «(…) ενδεκάχρονος Παλαιστίνιος χρησιμοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό ως ανθρώπινη ασπίδα (διατάχθηκε να προχωρά μπροστά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι δέχονταν πυρά, να μπαίνει πριν από αυτούς στα κτίρια και να ανοίγει τσάντες Παλαιστινίων προφανώς για να προστατεύσει τους στρατιώτες από πιθανά εκρηκτικά) (…) Οι Ισραηλινοί στρατιώτες παραβίασαν τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας γιατί, όχι μόνο δεν βοήθησαν να διακομιστούν τραυματίες αλλά, εμπόδισαν και Παλαιστίνιους γιατρούς να τους βοηθήσουν (…) χτύπησαν 34 κέντρα παροχής ιατρικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων οκτώ νοσοκομεία (…)». Να σημειωθεί πως, η χρησιμοποίηση "ανθρώπινων ασπίδων" απαγορεύεται από το άρθρο 28 της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, την οποία έχει επικυρώσει και το ίδιο το Ισραήλ.

Επίσης, η Μ.Κ.Ο. "Γιατροί για τα δικαιώματα του ανθρώπου-Ισραήλ" αναφέρει πως «(…) ο ισραηλινός στρατός εμπόδισε τη διακομιδή αμάχων τραυματιών, που ήταν αποκλεισμένοι επί μέρες και άφησε αμάχους χωρίς τροφή και νερό (…)». Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι ένστολοι Ισραηλινοί έβαλλαν εναντίον ασθενοφόρων και 8 νοσοκομείων, με αποτέλεσμα (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) να δολοφονηθούν 16 Παλαιστίνιοι γιατροί και νοσηλευτές (συνολικά, βομβαρδίστηκαν 34 κέντρα παροχής ιατρικής βοήθειας).

Στις 13.03.2009, ο Tristan Anderson (37 ετών, από την California των Η.Π.Α.) ακτιβιστής και μέλος του I.S.M. (International Solidarity Movement / Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης), χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου, ενώ βρισκόταν σε παλαιστινιακό χωριό της Δυτικής Όχθης, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του (στους οποίους ο Anderson συμπαραστεκόταν) ενάντια στην επέκταση του Τείχους και τη συνεπακόλουθη κατάσχεση (από τον ισραηλινό στρατό) σημαντικών αγροτικών εκτάσεων του χωριού. Ο Anderson χτυπήθηκε από μία σκόπιμη βολή, ενώ δεύτερο δακρυγόνο εκτοξεύτηκε και εναντίον των νοσοκόμων την ώρα που τον έβαζαν στο φορείο. Στην εγχείρηση, αφαιρέθηκε τμήμα από τον δεξιό μετωπικό λοβό του εγκεφάλου καθώς και θρυμματισμένα τμήματα των οστών της κεφαλής. Τους τελευταίους οκτώ μήνες, τέσσερις κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού έχουν δολοφονηθεί (ένας από δακρυγόνο) από τους σιωνιστές κατά τη διάρκεια παρόμοιων διαμαρτυριών. Τα χημικά που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός μπορούν να φτάσουν μέχρι και 400 μέτρα μακριά και ζυγίζουν 130 γραμμάρια χωρίς την προωθητική προπέλα τους.

Στο ίδιο χωριό, στις 7 Ιουλίου 2008, ισραηλινός στρατιώτης "φύτεψε" μια σφαίρα από καουτσούκ στον μηρό του 27χρονου Παλαιστίνιου διαδηλωτή Ασράφ Αμπού, που μόλις είχε συλληφθεί (ήταν ακινητοποιημένος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, του είχαν καλύψει και τα μάτια και τις κινήσεις του καθοδηγούσε ένας συνταγματάρχης του σιωνιστικού στρατού κατοχής).

Η ακόλουθη ιστορία κινουμένων σχεδίων ονομάζεται "Closed Zone", είναι δημιούργημα του Yoni Goodman (είναι ένας από τους δημιουργούς της ταινίας "Waltz with Bashir") και παρουσιάζει (με τρόπο λιτό και αρκούντως παραστατικό) τον αποκλεισμό της Γάζα:

Εδώ, μιλούν οι συντελεστές του "Closed Zone":

Ετικέτες

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

ο περιούσιος λαός!

Κυριακή, Απριλίου 05, 2009 1:31:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

αντί σχολίου, ανεβάζω μια παραπομπή στο μπλογκ μου...

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009 2:03:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Ο Χίτλερ ήτανε μοδιστρούλα μπροστά τους!!

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009 6:55:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

εχτες η ΕΤΙ είχε μια ιστορία απο το Buchenweld, το κοίταγα και σκεφτόμουνα αυτα που γράφεις. Πως είναι δυνατόν, αυτοί που τράβηξαν τέτοια βάσανα να έχουν εξελιχθει σε τέτοια κτήνη;

Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009 9:26:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Κι όμως, αγαπητή ange-ta, είναι δυνατόν. Όπως, επίσης, συμβαίνει και το άλλο οξύμωρο: οι περισσότεροι από όσους έχουν δεινοπαθήσει ως υφιστάμενοι-εργαζόμενοι, μετατρέπονται στους πλέον ανάλγητους προϊστάμενους/εργοδότες... Σχετικά με τους σιωνιστές, σε παραπέμπω: http://www.eksegersi.gr/keimena12/545/nazi.htm

Τρίτη, Απριλίου 07, 2009 9:25:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα