Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Θα φάάάνε, θα πιούούούνε,...

...και νηστικοί θα κοιμηθούμε. Μια ανάσα πριν τις εκλογές και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά. Έτσι, οι "πράσινοι" συνδικαλιστάδες της Π.Α.Σ.Κ.Ε. / Ο.Τ.Ε. ανακάλυψαν την πυρίτιδα: ανακοίνωσαν πως υπάρχουν "golden boys" (and girls) τα οποία εισπράττουν έκτακτες επιβραβεύσεις απόδοσης (ελληνιστί, bonus) που κυμαίνονται από 42.000 έως και 85.000 ευρώ (άπαντες με μισθούς από 150.000 έως 380.000 ευρώ, ανά έτος). Εκτός συναγωνισμού βρίσκεται ο γίγας Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος εισπράττει bonus 270.000 ευρώ (και βασικές αποδοχές 580.000 ευρώ, ετησίως), έχοντας ως τελευταίο επίτευγμα την πώληση επιπλέον 5% του Ο.Τ.Ε. στην Deutsche Telekom. Βέβαια, τέτοιες ιστορίες χρυσοκάνθαρων είναι γνωστές τοις πάσι εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι "πράσινοι" του Ο.Τ.Ε. προσπαθούν να επιτύχουν, έστω και την τελευταία στιγμή, πολιτική υπεραξία˙ άραγε, θα αντιδράσουν το ίδιο όταν η αυριανή κυβέρνηση του "παιδιού" θα διατηρήσει το ίδιο καθεστώς αλλάζοντας, απλώς, τα πρόσωπα; (ρητορικό το ερώτημα).
Φυσικά, χρυσοπληρωμένα λαμόγια δεν παρεπιδημούν μονάχα στον Ο.Τ.Ε. Μόλις προ ενός έτους, η κυβέρνηση των "μεταρρυθμιστών" ενέκρινε γενναίες αυξήσεις (έως και τριπλασιασμούς) στις αποδοχές των διοικητών των Ταμείων (η απόφαση δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 436 Φ.Ε.Κ./Υ.Ο.Δ.Δ. στις 22.10.2008 και την υπογράφουν η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο υφυπουργός Οικονομικών Νικόλαος Λέγκας). Η επίσημη εξήγηση ήταν ότι, λόγω της ενοποίησης των Ταμείων, τα διορισμένα διοικητικά στελέχη θα είχαν εφεξής αυξημένα καθήκοντα και πλήρη απασχόληση (δηλαδή, πριν, ήταν επισφαλείς εργαζόμενοι; ρε τους καημένους!!!). Έτσι επιβραβεύονται όσοι κερδοσκοπούν και τζογάρουν (π.χ. "δομημένα ομόλογα") με τις (υποχρεωτικές) ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, μετατρέποντας υγιή (και αυτό είναι το αυτονόητο, μιας και υπάρχει διαρκής εισροή χρήματος) ταμεία σε προβληματικά ή χρεοκοπημένα χαμαιτυπεία με ολοένα και αυξανόμενες απώλειες και ζημίες (σχεδόν 2 δισ. ευρώ για το 2008), τη στιγμή που για τους χαμηλοσυνταξιούχους «δεν περισσεύει τίποτα». Η κατάσταση αυτή κυριαρχεί παντού (και θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί, δεν εξαρτάται από το χρώμα της κυβέρνησης), όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της φυλλάδας του εργολήπτη δημοσίων έργων Μπόμπολα ("Εθνος", 10.03.2009).
Σκίτσο του Ηλία Μακρή ("Καθημερινή", 11.10.2008)
«[...] το πραγματικό ψητό (και τα πραγματικά golden boys) είναι αλλού και περί αυτών ούτε κιχ ο κ. Πρωθυπουργός ή οποιοδήποτε άλλο idiot boy νομίζει πως εξοικονομώντας 40.000 από δέκα φτωχοβλαχοδήμαρχους (και δίνοντάς τους τα δεκαπλάσια απ' την άλλη τσέπη) νοικοκυρεύει «σεμνά και ταπεινά» το κράτος μη σας πω ότι το «επανιδρύει» κιόλας. Το επανίδρυσαν όταν το κατάκλεψαν. Ο κ. Αράπογλου της Εθνικής (πρώην κρατικής Τράπεζας) εισπράττει 607.835 ευρώ ετησίως -χωρίς τα μπόνους, χωρίς τις κάρτες άνευ ορίου και χωρίς τα άλλα του προνόμια. Δηλαδή 50.653 ευρώ μηνιαίως ή 2.000 ευρώ την ημέρα που μπορεί να γίνονται και 4.000 ή και 10.000. Είναι βέβαιον ότι ο κ. Αράπογλου, ο κ. Προβόπουλος (και ο κ. Καραμανλής που έβαλε μάχαιρα στα 8.996 ευρώ που παίρνει ο διευθυντής των Η.Λ.Π.Α.Π.) άλλο δεν έχουν στον νου τους ολημερίς παρά τον Μήτσο που παίρνει 1.014 ευρώ τον μήνα όταν δεν είναι άνεργος και κάνει τον μαλάκα για ένα πιάτο φαΐ στο αδερφάκι του (όστις απεδείχθη πιο νοικοκύρης, δουλεύει για 800 ευρώ μηνιαίως αλλά σταθερά). Ο κ. Βουρλούμης εισπράττει 580.000 ευρώ ετησίως χώρια μπόνους-κάρτες, ο κ. Χατζηεμμανουήλ εισπράττει 500.000 επίσης χωρίς μπόνους-κάρτες [...]».
Στάθης Σταυρόπουλος ("Ελευθεροτυπία", 27.02.2009)

Ετικέτες

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

74 εκατομμύρια δολάρια πήρε το 2007 ο αρχηγός της goldman Sachs!

Τι να ασχοληθεί τις για τα ψυχία του κάθε Αράπογλου......

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009 1:28:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Για τα δικά μας μεγέθη (δηλαδή, της ψωροκώσταινας), όλα έχουν σημασία και υπολογίζονται.
Αλλά, τώρα που ήρθαν οι ευρωπέη σοσιαληστές (και, δη, το "παιδί"), τα πράγματα θα μπουν επιτέλους στη θέση τους...
ΑΑΑμήήήν...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009 2:30:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Μόλις γύρισα απο τη δουλειά.
Ο κρισ είχε επιστρέψει απο το μεσημέρι.
Με ρωτάει λοιπόν αν έμαθα ποιός πηρε το Νόμπελ ειρήνης.
Του λέω, δεν άκουσα τιποτα.

- Μάντεψε
- Ο Dominique Strauss-Kahn ;
- κοντά έπεσες
- Ο Κον Μπεντίτ
- κοντά ακόμα
- Ο Γιόσκα Φισερ
- στο κύκλο είσαι, συνέχισε

- Ο Σουλτάνος????!!!!!
- διάνα έπεσες!

Απίστευτο! μετά τον Αλ Γκόρ, ο Ομπάμα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009 9:53:00 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Τίποτα δεν είναι παράξενο. Κάποτε, για Νόμπελ Ειρήνης, ήταν υποψήφιος ακόμη και ο Κissinger. Τι Βιετνάμ, τι Αφγανιστάν και Ιράκ...

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009 9:44:00 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ange-ta είπε...

Ο Κισσι. αν θυμάμαι καλά το πήρε κιόλας. Νομπελίστας ειρήνης αυτός ο κύριος.
τωρα θα μου πεις γιατι απορώ με τον σουλτάνο.

Γιατι δεν θα σταματησω να απορώ ποτέ!

Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009 4:41:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Αρχική σελίδα